Ghiță nu așteaptă banii Guvernului și reface DC 168


Precipitațiile pun în pericol obiectivele de infrastructură deja dis­truse de calamități, iar unii edili n-au decât să intervină urgent. Cu sau fără banii Guvernului.
Primarul comunei Vlădești, social-democratul Sorin Ghiță (foto), se vede nevoit să intervină urgent pe DC 168, drum care leagă satul Vlădești de satul Trundin. La ultimele ploi, alunecarea de teren din zonă a fost reactivată și a distrus o parte din drumul comunal amintit. Cum nu pot fi așteptați banii pe calamități, pentru a preîntâmpina o catastrofă, primarul Sorin Ghiță a făcut un studiu geo și este gata să intervină cu lucrări de consolidare a căii de acces.
„Am vorbit cu prefectul, suntem luați în evidență, dar o hotărâre de acordare a banilor pe calamități poate fi luată într-o săptămână sau într-un an. Plouă din nou și nu putem sta cu mâinile în sân. Am făcut un studiu, știu ce am de făcut și voi interveni pentru rezolvarea problemei. Deja drumul este rupt și trebuie să stopez alunecarea”, a declarat, pentru ziarul nostru, primarul Sorin Ghiță.
La rândul său, viceprimarul localității, Adrian Cosac, ne-a precizat că alunecarea datează din 2014, iar ploile de luna trecută au reactivat-o. Trebuie intervenit urgent, fiind singura cale de legătură dintre satele Vlădești și Trundin.

Posting....