Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 octombrie 2020

Gheorghe Bucuroiu, umilit chiar de ziua sa de către Remus Borza: „Ți-e dor de șpăguță? Vezi că, mai nou, se impozitează și șpaga…”


• administratorul judiciar al Hidroelectrica i-a făcut „mâncători de căcat” pe liderii de sindicat și le-a transmis salariaților să-i schimbe cât mai repede pe cei care-i reprezintă contra „unor venituri medii lunare de 5.000 euro” la care n-a uitat să adauge secretara și mașina de serviciu obligatorii

Joi dimineața, Remus Borza (foto dreapta), administratorul judiciar al Hidroelectrica, a fost, într-o scurtă vizită în Vâlcea. În prima parte a zilei, acesta a urcat pe scena sălii de spectacole a Casei Sindicatelor pentru o discu­ție cu aproximativ 300 de salariați ai societății de care răspunde. Un Q and A, cum se spune mai nou, sau răspunsuri la întrebările oame­nilor, cum se zicea odată. Numai că Borza a vorbit singur primele două ore fără întrerupere! De la prezentarea situației econo­mi­ce dezastruoase din anii prece­den­ți până la perspectivele opti­miste pentru viitor, controversatul avocat a făcut un autentic show în fața oamenilor care minute în șir îl puteau confunda liniștit cu un Radu Banciu mai mustăcios sau oricare alt pamfletar TV. Cele mai tensionate momente ale monolo­gului său de peste 120 de minute au venit în clipa în care a ajuns la veniturile salariale și cifrele cu care s-a prezentat, adică 800 de euro media lunară: „Nu vă uitați ca curca la mine… Fără rumoare în sală că, la 67 de plusuri și bonificații, luați mai mult decât toți din educație sau învățământ… Ah, că personalul TESA și cei din exploatare iau sume diferite, nu e decât vina sindicatelor de care ne-am rugat să schimbăm situ­ația, dar dacă voi, fraților, tot pe ei îi alegeți. Ia uitați-vă la ei, ce trași la față și necăjiți sunt, le vezi sufletul prin gaura urechii de slabi ce sunt. Dac-ați știi voi cum se luptă ei pe la București pentru voi cu sticlele de vin, noapte de noapte… Eheee” Borza și-a continuat tirada anti-sindicală declarându-i fără jenă direct „mâncători de căcat” pe liderii care râdeau din primul rând al sălii înmărmurite de discursul adminis­tratorului judiciar. Rechizi­toriul său nu s-a potolit până nu le-a transmis oamenilor că șefii de sindicate iau, în medie, circa 5.000 euro, garnisiți cu secretară și mașină de serviciu. Când, într-un final, Gheorghe Bucuroiu (foto stânga) și-a găsit curaj să-i adreseze o întrebare în numele celor din sală care nu îndrăzneau, Borza l-a întrerupt după nici două silabe: „Ți-e dor de șpăguță? Vezi că, mai nou, se impozitează și șpaga… Domne, nu știu cum se face, dar peste tot pe unde merg prin țară, văd bazele noastre sportive și de agrement, dar banii….”

Slatina „patria hoților”, Curtea de Argeș are „cei mai mari căcăcioși din țara asta” și „Noi, ca români, ne-am născut obosiți”
Dacă ar fi tăiat bilete pentru întâlnirea de joi din Sala Sindicatelor, Remus Borza ar fi putut face un profit bunicel din show (in)voluntar pe care l-a pus în scenă pentru sutele de angajați ai Hidroelectrica. Pe parcursul celor două ore ale monologului său, acesta i-a certat pe „șobolanii” din exploatare că nu și-au tras și ei o diplomă la o facultate fantomă cu care să fi luat și bani mai mulți și să fi dus o viață mai ușoară, a declarat că, în cadrul Hidroelectrica, Slatina era „patria hoților”, iar că la Curtea de Argeș, contractele de vidanjare l-au pus pe gânduri: „Cei mai mari căcăcioși din țara asta sunt la Curtea de Argeș. Nu știu ce-or mânca pe acolo de se strică așa ușor la burtă pentru contractele pe care le-au încheiat cu vidanjele, că nici dacă iei toate sucursalele din țară, tot nu ții pasul cu ei. Mă gândesc să le duc eu niște brânză să se strângă și ei la burtă, puțin…” Borza n-a uitat să se refere în grabă și la gena noastră, de români, constatând apoteotic: „Noi, ca români, ne-am născut obosiți, nu mai facem nici copii într-o Europă deja moartă și fără nici un fel de resurse”.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Headlines