„Garajele și parcarea vor trece la CJ printr-o decizie judiciară”


• susține subprefectul județului, Aurora Gherghina

De-a lungul timpului, fiecare prefect a pus pe tapet problema garajelor și a parcării ce țin de Instituția Prefectului și s-a dorit trecerea acestora în administrarea CJ Vâlcea. Nici prefectul Florian Marin n-a scăpat de subiect, iar tema a fost dezbătută mai pe larg de subprefectul Gherghina.
„Nu s-a pus nicio clipă problema unei înțelegeri între Prefectură și CJ Vâlcea privind preluarea acelor spații. A fost vorba despre inițierea demersului pentru o hotărâre de guvern. Inclusiv terenul de sub CJ Vâlcea aparținea Prefecturii , iar pentru a fi preluat a fost nevoie de o hotărâre judecătorească. După lupte seculare, a fost câștigat terenul de către CJ, așa cum era normal. Garajele și locul de parcare ar trebui să țină tot de CJ Vâlcea, să nu fie lăsate la liberul arbitru. Nu se poate face schimbul doar în baza unei înțelegeri între Prefectură și CJ, ci e nevoie de o hotărâre judiciară”, a declarat subprefectul Aurora Gherghina.
La rândul său, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Florian Marin, a ținut să declare că nici nu s-a pus problema unei simple înțelegeri între Prefectură și CJ pe această temă, ci trebuie urmați pașii legali.
Se vrea rezolvarea problemei pe cale legală pentru a nu mai exista discuții sau a se trece la alte acțiuni, cum a fost cazul amplasării unor bariere în zonă de către fostul prefect de Vâlcea, Petre Ungureanu.