FOTO: LUCRĂRI ÎN GRAFIC la prima clădire de spital care se construiește, după Revoluție, în Râmnicu Vâlcea!


Așa după cum v-am informat și în alte rânduri prin intermediul cotidianului nostru, în apropierea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea (în spatele spitalului practic, în zona dinspre pădure) este deschis un șantier în care se lucrează la fundația noii clădiri ce va aparține spitalului. Lucrările fac parte din cadrul obiectivul de investiții intitulat „Modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea”. Aceasta este o clădire asupra căreia nu s-a mai intervenit de aproape 50 de ani și care avea mare nevoie de reabilitare!

Președintele CJ Vâlcea este încrezător că fundația poate fi «turnată» până la sfârșitul anului

Muncitorii se află zi de zi pe șantierul de la unitatea spitalicească din nordul Râmnicului, iar lucrările sunt, cel puțin până în acest moment, «în grafic» cum s-ar spune. Președintele Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea (instituție în subordinea căreia se desfășoară lucrările) speră ca lucrările de la fundația noii clădiri să fie finalizate până la finalul anului.
„Pentru realizarea fundației se execută lucrări complexe și sperăm ca aceasta să se finalizeze înainte de sărbători. În ceea ce privește reabilitarea policlinicii vechi, s-au încheiat lucrările de izolare termică a clădirii, iar în prezent se fac ultimele finisaje exterioare. Pentru modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului din cadrul SJU Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea a accesat fonduri europene în valoare de circa 16 milioane lei. Așteptăm să se deschidă axele de finanțare europeană pentru a putea moderniza în totalitate și clădirea Maternității din Râmnicu Vâlcea”, a declarat președintele Constantin Rădulescu.

Întregul proiect are o valoare de peste 3,3 milioane euro!

Lucrările amintite presupun reabilitarea corpului existent (C2), dar și extinderea acestuia, prin construirea unui corp nou de clădire. Proiectul, finanțat cu fonduri europene, are o valoare totală de 15.898.761,36 lei (cca 3,3 milioane euro), termenul de execuție a lucrărilor fiind de 24 de luni.
Proiectul prevede inclusiv dotarea cu echipamente și aparatură medicală, respectiv: ecograf, defibrilator, EKG, nebulizator, terapie laser, aparat tăiere ghips, baie galvanică, aparate aerosoli, mese kinetoterapie etc.
„Prin aceste lucrări de modernizare a ambulatoriului, facem un pas important în vederea îmbunătăţirii serviciilor de asistenţă medicală, de la nivelul Spitalului Județean Vâlcea. Prin acest proiect, nu numai că vom reabilita vechea policlinică, ci vom construi un corp nou, cu două etaje, pe care îl vom lega, printr-o pasarelă metalică, de actuala clădire. Practic, vorbim despre construirea primei clădiri de spital, după Revoluție, în județul Vâlcea! În final, proiectul presupune și dotarea cu aparatură necesară a cabinetelor medicale”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.
Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al CJ Vâlcea