Foarte probabil: Chițoiu și Nuică, vâlcenii de pe lista ALDE la europarlamentare


Recent, la Sinaia, s-a desfășurat o întâlnire la nivel național a Alianței Liberalilor și Democraților. Tema principală a dezbaterilor a fost „Uniunea Europeană – o construcție liberală”. Institutul de Studii Liberale (ISL) a expus celor prezenți, prin intermediul câtorva module de lucru, rolul tuturor instituțiilor europene. La această importantă întâlnire, au fost prezenți membri marcanți ai ALDE, printre care Călin Popescu Tăriceanu – președintele formațiunii, Daniel Chițoiu (foto, în stânga imaginii) – secretarul general, Norica Nicolai – Președinte Consiliul Național ALDE, Renate Webber – europarlamentar ALDE, Daniel Barbu – profesor universitar.
Cum nu mai este mult timp până la debutul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai, reprezentanții ALDE, sub coordonarea secretarului general al acestei formațiuni politice, Daniel Chițoiu, au trasat în linii mari obiectivele și modul de desfășurare a campaniei.

ALDE mizează pe tineri…

În cadrul întâlnirii, au fost validați cei zece tineri care se vor afla pe lista ALDE la alegerile europarlamentare. Printre cei zece tineri care au fost validați pe lista ALDE se află și Ionuț Nuică (foto, în dreapta imaginii), președintele la nivel de tineret al ALDE Vâlcea. Totuși, validarea celor zece tineri va avea loc după încă o comisie de validare, aceștia aflându-se acum în competiția internă la nivel național a formațiunii politice pentru alegerile europarlamentare. În context, este de amintit și faptul că Ionuț Nuică este singurul președinte ALDE Tineret din cele cinci județe ale Olteniei care a intrat în această competiție internă, cu șanse mari de a se regăsi pe listele finale cu care formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu va ataca alegerile europarlamentare din 26 mai.

… dar și pe oameni cu multă experiență

Pe lângă tineri, ALDE va miza și pe oameni cu experiență pentru alegerile europarlamentare. Daniel Chițoiu, un alt vâlcean care se va afla foarte probabil pe lista ALDE cu prilejul alegerilor europarlamentare, se bucură de o imagine pozitivă în rândul electoratului. În mod cert, prezența sa pe un loc fruntaș al acestei liste va reprezenta un câștig pentru ALDE.
La nivelul județului nostru, sunt de subliniat și eforturile pe care Remus Grigorescu (președintele ALDE Râmnicu Vâlcea) și Ionuț Nuică (președintele ALDE Vâlcea la Tineret) le depun în perioada de pregătire a campaniei electorale pentru a obține un scor electoral cât mai bun pentru formațiunea condusă la nivel național de președintele Călin Popescu Tăriceanu.