Fără Clara Vădineanu în lot, Naţionala de handbal feminin se pregăteşte pentru „dubla” cu Serbia


• vicecampioanei en-titre i se va opune singura naţională din lume care a fost prezentă la toate ediţiile de CM
Sâmbătă, cu începere de la ora 20.00, la Kraljevo, naţionalele de handbal feminin ale Serbiei şi României se vor înfrunta în prima manşă a meciului de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial ce va fi organizat în Danemarca, la finalul acestui an. Manşa retur a barajului este programată în data 13 iunie, în noua sală a sporturilor din Cluj Napoca. Din această privinţă, având în vedere că partida decisivă se va disputa în România, putem spune că selecţionata tricoloră porneşte cu un avantaj psihologic. Partida este deosebit de importantă pentru ambele grupări. Fiecare dintre ele are mare tradiţie în handbal şi niciuna nu concepe să rateze prezenţa la turneul final din Danemarca. Serbia este vicecampioana en-titre a lumii, după ce, în anul 2013, a pierdut marea finală în faţa Braziliei, în timp ce România are singura naţională de handbal feminin care s-a calificat la absolut toate ediţiile Campionatului Mondial!
Lotul tricolor care s-a pregătit intens zilele acestea la Cluj Napoca şi tocmai a plecat spre Serbia este compus din 18 jucătoare. Cu excepţia Cristinei Neagu (Buducnost Podgorica), celelalte handbaliste provin de la echipe care evoluează în Liga Naţională din România. Astfel, din lotul convocat de selecţionerul suedez Tomas Ryde fac parte următoarele jucătoare: Dedu, Munteanu, Ungureanu (portari); Ardean, Chiper, Hotea, Nechita (extreme); Chintoan, Manea, Tătar (pivoţi); Brădeanu, Buceschi, Constantinescu, Geiger, Mihalschi, Neagu, Perianu şi Vizitiu (linia de 9 metri).
Ar mai fi de amintit faptul că printre jucătoarele care fuseseră iniţial convocate în lotul lărgit al selecţionatei feminine se afla şi Clara Vădineanu (foto, la minge). Interul de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea nu a putut însă onora convocarea selecţionerului Ryde, Clara fiind accidentată. De altfel, handbalista de la HC Municipal a acuzat probleme la menisc încă de lunile trecute, însă a continuat să evolueze pentru gruparea râmniceană dată fiind importanţa ultimelor jocuri din sezonul recent încheiat, atunci când echipa noastră a reuşit să se salveze de la retrogradare.