Eşec scontat pe terenul campioanei


• HCM Baia Mare – HCM Râmnicu Vâlcea 31-21

Miercuri după-amiaza, jucătoarele de la HC Municipal au susţinut unul dintre cele mai dificile meciuri din acest sezon. Handbalistele pregătite de antrenorii Dumitru Muşi şi Maria Duca au evoluat în deplasare, pe terenul redutabilei grupări HCM Baia Mare. Aşa cum era de aşteptat, partida contra campioanei en-titre a României şi totodată lidera la zi a Ligii Naţionale nu a putut aduce prea multe motive de bucurie pentru râmnicence. Fără să forţeze prea tare, Baia Mare a defilat în faţa HCM-ului de la Vâlcea, puţine fiind momentele în care jucătoarele noastre s-au putut ridica la înălţimea valorii şi mai ales experienţei gazdelor. La finalul partidei ce a contat pentru etapa a XXI-a a întrecerii feminine, gruparea din nordul ţării a triumfat în mod meritat, tabela indicând 31-21 în favoarea gazdelor.
Ar mai fi de amintit faptul că jocul la care facem referire a fost disputat în avans din cauza programului foarte aglomerat pe care Baia Mare îl are în această perioadă. Chiar dacă partida trebuia să se desfăşoare în mod normal în week-end, oficialii băimăreni au solicitat Federaţiei Române de Handbal ca întâlnirea să aibă loc la mijlocul săptămânii. Echipa pregătită de antrenorul sloven Tonje Tiselj va întâlni duminică, cu începere de la ora 17.30, pe teren propriu, gruparea suedeză IK Savehof. Meciul contează pentru antepenultima etapă a grupelor principale ale Ligii Campionilor, iar o eventuală victorie va aduce campioana României aproape de calificarea în sferturile de finală ale celei mai puternice întreceri inter-cluburi din handbalul european. În ultimele două jocuri, Baia Mare va da piept cu deţinătoarea trofeului şi campioana Ungariei, ETO Gyor (în deplasare), dar şi cu formaţia daneză Viborg (pe teren propriu).

HCM se menţine pe locul nouă, imediat sub „linia” play-off-ului

Înfrângerea suferită la HCM Baia Mare nu afectează prea mult formaţia sprijinită financiar de Primăria Râmnicului. Cu 23 de puncte, echipa noastră se menţine pe locul nouă în clasament, la numai un punct în urma grupării care ocupă ultimul loc de play-off, CSM Ploieşti. Totuşi, adversarele directe prentru calificarea în play-off au posibilitatea de a acumula puncte importante în week-end, atunci când se vor desfăşura cele şase partide rămase de jucat în cadrul etapei a XXI-a. Astfel, CSM Ploieşti (locul 8) va primi vizita Unirii Sobozia (locul 11), iar Cetate Deva (locul 10) va întâlni pe propriul teren pe HC Zalău (locul 7). În ambele cazuri, HCM Râmnicu Vâlcea ar fi avantajată dacă echipele oaspete ar avea câştig de cauză.

Programul etapei a XXI-a

Astăzi, 27 februarie
Corona Braşov – CSM Bucureşti
Sâmbătă, 28 februarie
SCM Craiova – Universitatea Cluj
HCM Roman – Mureşul Tg. Mureş
Duminică, 1 martie
CSM Ploieşti – Unirea Slobozia
Neptun Constanţa – HC Brăila
Cetate Deva – HC Zalău
Clasamentul Ligii Naționale: HCM Baia Mare 60p, CSM București 53p, Corona Brașov 48p, SCM Craiova 39p, HCM Roman 35p, HCM Dunărea Brăila 33p, HC Zalău 31p, CSM Ploiești 24p, HCM Râmnicu Vâlcea 23p, Cetate Deva 18p, Unirea Slobozia 18p, Universitatea Alexandrion Cluj 17p, Universitatea Neptun Constanța 16p și Mureșul Târgu Mureș 0p.
*primele opt echipe se califică în play-off