„Eroii ne-au arătat ce este cu adevărat important pentru devenirea noastră ca nație”


Ziua Eroilor – Înălțarea Domnului nu putea trece neobservată pentru oficialitățile județului nostru. Chiar dacă măsurile de siguranță impuse de pandemia de Coronavirus nu au permis desfășuarea unor evenimente de înaltă ținută precum cele care s-au organizat în anii anteriori, oficialitățile nu au ignorat semnificația acestei zile și au mers la cimitirele din județ în care își dorm somnul de veci eroii patriei noastre.
A fost și cazul președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, prezent în Cimitirul „Cetățuia” din nordul Râmnicului. Aici, reprezentantul CJ a depus o coroană la monumentul dedicat eroilor și a ținut un moment de reculegere. Apoi, prin intermediul mijloacelor de comunicare audio-video la distanță, Constantin Rădulescu a transmis un mesaj despre semnificația acestei zile:
„Iată că în asemenea zi, cum este Înălțarea, o zi deosebită pentru creștinătate, ne gândim la eroi. Și cred că în această zi trebuie să ne gândim la eroi ca la un reper. În această zi trebuie să ne gândim la eroi ca la un exemplu pentru ceea ce trebuie să facem noi astăzi. Pentru că eroii, fie că au plecat de la plug, fie că au plecat de la catedră, fie că au plecat din Sfânta Biserică, fie că au fost domnitori, fie că au fost oameni simpli, ne-au oferit o lecție de viață și ne-au arătat ce este cu adevărat important pentru devenirea noastră ca nație: unitatea! Unitatea și conștiința că suntem un popor binecuvântat de Dumnezeu. Un popor pentru care merită să lupți, pentru care merită să faci bine. Recunoștiință eternă eroilor neamului românesc, eroilor vâlceni! Să ne ajute Dumnezeu pentru a găsi puterea de a privi cu mai multă încredere în viitor uitându-ne și învățând din jertfa eroilor neamului românesc”.