Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

31 octombrie 2020

Elevii au fost premiați în „Grădina Valorilor Românești”


În această vară, pentru al șaselea an consecutiv, Fundația „Dan Voiculescu” a organizat, în cadrul Clubului de Excelență, cursuri pentru elevii din țara noastră care doresc să își petreacă timpul în mod util, studiind chiar și în timpul vacanței. Copiii și tinerii au avut posibilitatea de a îmbina jocul cu educația și dezvoltarea personală într-un spațiu destinat promovării valorilor autentice românești, anume Parcul Tineretului din București. De altfel, aici s-a desfășurat festivitatea de premiere a elevilor care au participat la cursuri. Acțiunea organizată sub egida Fundației „Dan Voiculescu” a avut loc sâmbătă, 16 iulie, locul din Parcul Tineretului care a găzduit-o intitulându-se sugestiv „Grădina Valorilor Românești”.
„Amenajat în anul 2010 sub forma unui complex statuar format din 76 de busturi ale românilor esențiali, acest colț de natură din Parcul Tineretului găzduiește, an de an, pe toată perioada verii, activități culturale și alternative de petrecere a timpului liber precum: cursuri de limba engleză, pictură și istoria artei, artă fotografică, scriere creativă și dezvoltare personală. De asemenea, aici se organizează cursuri National Geographic Learning, ateliere handmade, dar și spectacole de teatru de păpuși, serate culturale, concursuri, face-painting și momente distractive”, se arată într-un comunicat transmis de către reprezentanții Fundației „Dan Voiculescu” pe această temă.

Participarea la cursuri este permisă în mod gratuit!

Deși sunt foarte educative și în mod obișnuit înscrierea copiilor ar costa destul de mulți bani, reprezentanții Fundației „Dan Voiculescu” oferă în mod gratuit tipul acesta de acțiuni. Ei își propun ca prin eforturile lor să aducă mai aproape valorile românești și să le șlefuiască pentru ca elevii de astăzi să fie cât mai bine pregătiți pentru viața de adult de peste ani.
„Pe aleile dedicate scriitorilor, muzicienilor, politicienilor și oamenilor de știință, iubitorii de lectură pot deschide una dintre cărțile bibliotecii amenajate de Fundația Dan Voiculescu, dotată cu sprijinul centrului de carte străină Fischer International şi al Editurii Litera. Toate activităţile desfășurate în Grădina Valorilor Românești sunt oferite gratuit copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, care aleg să petreacă o vară de neuitat, într-un mediu propice studiului și relaxării. Mai multe informații despre Grădina Valorilor Românești și orarul cursurilor, găsiți pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro”, se mai arată în comunicatul de presă la care am făcut referire.

Alte articole de la Actualitate