După ce a ajuns la Moscova, Florentin Pera a nimerit în „GRUPA MORȚII”


SCM Râmnicu Vâlcea nu va participa în viitorul sezonul al Ligii Campionilor de handbal feminin, însă fostul ei tehnician se va afla pentru a treia oară consecutiv în postura de a pregăti o echipă care ia startul în grupele cele mai prestigioase competiții inter-cluburi din handbalul feminin european. După cele două sezoane în care a participat alături de SCM Râmnicu Vâlcea în această competiție, Florentin Pera a dat curs provocării de a antrena o altă formație, care va participa în Liga Campionilor în sezonul următor. Este vorba despre gruparea moscovită CSKA, echipă care își propune, în viitoarele două sezoane (în care ar trebuie să îl aibă pe Florentin Pera pe banca tehnică) să ajungă de fiecare dată între cele mai bune patru formații din handbalul feminin european, dar și să câștige măcar o dată trofeul.

CSKA în Grupa B

Se anunță o misiune destul de dificilă pentru fostul antrenor de la SCM Râmnicu Vâlcea mai ales după ce, vineri, 2 iulie 2021, s-au desfășurat tragerile la sorți pentru stabilirea componenței celor două grupe ale Ligii Campionilor. Florentin Pera și jucătoarele sale de la CSKA Moscova au avut ghinion, sorții făcând ca echipa din Rusia să ajungă într-o grupă neașteptat de dificilă. Astfel, rusoaicele se vor lupta pentru primele două locuri (cele care asigură prezența directă în sferturile de finală ale competiției, fără a trece prin faza optimilor) cu cele puțin trei nume mari ale handbalului feminin european: Vipers Kristiansand (campioana Norvegiei și deținătoarea trofeului Ligii Campionilor), ETO Gyor (vicecampioana Ungariei și fostă deținătoare a trofeului Ligii Campionilor) și Metz Handball (vicecampioana Franței). Tot în această grupă se află alte patru formații care, în mod cert, vor da totul pe teren pentru a obține victorii chiar și în fața celor patru granzi din Grupa B: Odense (Danemarca), Krim Ljubljana (Slovenia), Kastamonu (Turcia) și IK Savehof (Suedia).

CSM București în Grupa A

Singura reprezentantă a României în viitorul sezon al Ligii Campionilor, CSM București, a avut parte de mai mult noroc la tragerea la sorți din 2 iulie. Antrenorul campioanei României, Adi Vasile, pare să fi fost mai norocos decât Florentin Pera. CSM București a fost repartizată în Grupa A, acolo unde are o misiune, cel puțin teoretic vorbind, mai ușoară decât CSKA Moscova în tentativa de a prinde unul dintre primele două locuri. Adversarele redutabile ale bucureștencelor sunt Brest Bretagne (campioana Franței), Rail Cargo (campioana Ungariei) și Rostov Don (vicecampioana Rusiei). Sigur, și celelalte patru formații care au fost repartizate în Grupa A reprezintă nume cunoscute din handbalul feminin european, chiar dacă nu se pot lăuda cu atâtea jucătoare foarte valoroase în lot. Ne referim aici la Buducnost BEMAX (campioana Muntenegrului), Team Esbjerg (vicecampioana Danemarcei), Borussia Dortmund (campioana Germaniei) sau Podravka Vegeta (campioana Croației).