După 42 de ani de activitate didactică, Educatoarea Maria Popescu lasă bagheta magică deoparte


Săptămâna aceasta, a fost ultima serbare pentru o doamnă de poveste, educatoarea Maria Popescu. Doamna Mărioara sau „Roara”, cum îi spuneau cei mai mici copii și-a așezat bagheta magica în dulap, dar va duce, la pensie, o serie de amintiri, amintiri frumoase. N -ai cum să gândești altfel despre o educatoare cu peste 40 de ani de activitate în spate. A iubit și iubește copiii, a dat dovadă de răbdare și înțelepciune. Dar să vorbim despre serbarea la grupa mică A, din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit Nord 1:
Lumina, culoarea și iubirea te întâmpină când intri în sala de la grupa mică A. Priviri admiratoare de respect, bucurie și mulțumire se ridică din ochii părinților și bunicilor prezenți.
Copiii- niște îngerași de o candoare și inocență imensă se întrec în recitări, cântece și jocuri. Prin puritatea lor, încălzesc inimile și luminează ochii tuturor.
Frumusețea și amenajarea clasei se datorează viziunii moderne a doamnelor educatoare Maria Popescu și Narcisa Fița, dar și conducerii Primăriei Râmnicului. Mii de mulțumiri și recunoștință aduc părinții, bunicii și copiii acestei grupe pentru interesul și respectul autorităților locale care și-au dorit acceptul tuturor în vederea realizării calitative a procesului educativ.


Serbarea de sfârșit de an, cu efect răsunător, în care copiii au trăit momente de neuitat- va rămâne ca o compoziție de tablouri în mintea și inima celor care au urmărit-o. La revedere, grupa mică A! Am crescut, mergem la grupa mijlocie!
Dincolo de această serbare, dincolo de acești părinți, pe doamna ărioara au cunoscut-o și alți zeci de părinți. Este doamna educatoare care n-a tratat niciodată părinții cu spatele, a știut să-i apropie cu o vorbă caldă, întrebând-i mereu dacă sunt bine, dacă-i poate ajuta cu un sfat. A contat enorm. De aici și întreg respectul și admirația. De copii, nu mai spun. O iubesc pe doamna educatoare; de fiecare dată când o revăd, știu că vor primi câte o bomboană. Asta înseamnă dragoste! Asta este iubire față de copii, față de educație. Este vâlceancă de-a noastră, născută în Sinești. A predat pentru prima dată copiilor de la Grădinița Pârâienii de Sus, comuna Livezi și se întâmpla pe 1 septembrie 1976. Le-a oferit dragostea și sfaturile sale preșcolarilor de la Grădinița Ciocâltei – Roești, apoi celor de la Grădinița Valea Mare – Băbeni. La Grădinița cu Program Prelungit Nord 1 Râmnicu Vâlcea predă din 14 septembrie 1987. 42 de ani de activitate didactică în spate. 10 ani de când colaborează cu educatoarea Narcisa Fița. Pensionare liniștită, d-na Rioara. Dincolo de educatoare, rămâneți prietena noastră.

Posting....