După 29 de ani și mai multe intervenții în Parlament, Grigore Răban, fost deputat de Vâlcea, mai crede în realizarea căii ferate Vâlcea – Vâlcele


Dacă tot s-a adus în discuție, în urma mult așteptatei rectificări bugetare și un subiect apus de ceva timp, adică finanțarea căii ferate Vâlcea – Vâlcele, Grigore Răban, cel care a avut în atenție ca parlamentar acest subiect, a ținut să adauge câteva lucruri din acest punct de vedere. Așadar, printre obiectivele, respectiv intervențiile de bază care au stat în atenție cât a fost parlamentar, în legislatura 1992-1996, a fost și această problemă deosebită a construcției căii ferate Vâlcea – Vâlcele (activitatea de bază a actualului președinte al CAR Pensionari Râmnicu Vâlcea, Grigore Răban, a fost cea de topograf, prin aplicarea Legii 18) și reluarea problemelor legate de această cale ferată.

Vâlcea – Vâlcele, o cale ferată care se poate realiza doar dacă se vrea cu adevărat

„În aceste clipe, cu atâta întârziere, mă răvășesc deoarece, la începutul activității ca parlamentar, și chiar și inainte, mai ales că acea revoltă populară găsise proiectul Căii Ferate Vâlcea – Vâlcele în faza finală. M-a surprins această inter­ven­ție, după 29 de ani, când acelei căi ferate i se făceau probele de intrare în funcțiune. Ne pu­nem, așadar, întrebarea acum, după atâția ani, dacă se mai găsesc bani pentru darea în funcțiune? Ei bine, această expresie m-a redus la tăcere. Și, referindu-mă la toate inter­ven­țiile din Parlament, privind mai multe probleme legate de județul nostru (agricultură, silvicultură, învățământ, sănă­tate etc.), mă încurajează într-un fel reluarea acestei pro­ble­me, în sensul că se mai găsesc oameni de inițiativă, de construc­ție, de îndreptare a multor situații ce nu merg tocmai bine în prezent. Sper în corectarea unor mari anomalii care s-au produs prin revolta populară după 1989”, a declarat Grigore Răban, fost deputat, actualmente șeful CAR Pensionari Râmnicu Vâlcea.
Așadar, după 29 de ani, după mai multe intervenții, fostul parlamentar de Vâlcea crede că problema CF Vâlcea – Vâlcele se poate rezolva. Numai să se vrea cu adevărat!