DSP confirmă: Nouă focare de Coronavirus în Vâlcea!


Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, de la începutul pandemiei și până pe 28 iulie 2020 (inclusiv), pe teritoriul județului nostru au fost confirmate 387 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (șase fiind diagnosticate în ultimele 24 de ore). Dintre acestea, 56 au fost declarate vindecate și 11 au decedat.
La momentul actual, în spitalele dedicate din județul Vâlcea sunt internate 97 de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2. La secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea se află internate în prezent două persoane. De asemenea, în județul Vâlcea, sunt trei focare în centre rezidențiale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (Zătreni – 104 cazuri pozitive, Bistrița – 22 de cazuri pozitive și Lungești – 16 cazuri pozitive). Alte șase focare sunt la agenți economici din județ.
Totodată, au fost dispuse măsuri urgente în cadrul unei grădinițe cu program prelungit din Râmnicu Vâlcea, unde, la sfârșitul săptămânii trecute, a fost diagnosticată pozitiv o persoană din cadrul personalului didactic preșcolar. În urma anchetei epidemiologice și a declarațiilor angajaților, a reieșit faptul că toți angajații au purtat echipament de protecție și că nu au fost contact apropiat cu persoana confirmată.

 

Aproape 10.000 de teste efectuate în Vâlcea!

 

Numărul total de teste efectuate până în prezent este de 9.319, în ultimele 24 de ore fiind transportate un număr de 50 probe către laboratoare în vederea efectuării testelor SARS-CoV-2. La această dată, pe teritoriul județului, 327 persoane se află în carantină la domiciliu. Nu a fost înregistrată nicio solicitare pentru carantina instituționalizată.
Având în vedere creșterea îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri în județ (128 înregistrate numai în ultima săptămână), facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pe toți cei din jur. Conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum și îndemnarea în mod respectos a terțelor persoane să poarte mască de protecție, să păstreze distanța socială și să respecte cu rigurozitate recomandările medicilor privind igiena personală reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare.
Pentru recomandări și alte informații de interes public privind epidemia de COVID-19 puteți apela linia TELVERDE – 0.800.800.358, dedicată exclusiv informării cetățenilor, precum și la serviciul de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vâlcea – 0758.061.438. Vă reamintim și de linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul pandemiei de COVID-19.
• Direcția de Sănătate Publică Vâlcea