Drumul din satul cu cei mai mulți tineri din Stoilești, asfaltat în totalitate


În aceste zile, Primăria Stoilești, condusă de primarul Florin Ionescu, finalizează proiectul de modernizare a Drumului Comunal 39 Baia – Bulagei – Geamăna, un drum care deservește una dintre cele mai mari așezări ale comunei Stoilești, satul Geamăna. Este vorba despre asfaltarea a 1,350 km din lungimea totală a drumului, ceilalți 8,00 km fiind modernizați în anii trecuți. În anul 2013, s-a turnat prima palmă de asfalt pe acest drum comunal, iar astăzi, drumul este modernizat în totalitate.
Investiția a fost realizată atât cu fonduri din bugetul local, dar și cu o importantă contribuție a Consiliului Județean Vâlcea, la propunerea președintelui Constantin Rădulescu. DC 39 deservește peste 500 de locuitori ai satului Geamăna, satul cu cei mai mulți tineri din localitate. Acest drum reprezintă calea de acces și către cătunul Gemenica, unde se află Biserica de lemn „Cuvioasa Parascheva”, monument istoric construit în anul 1887.

Florin Ionescu: „Președintele Constantin Rădulescu a sesizat imediat problema din această zonă”

Cu privire la derularea acestor importante lucrări de infrastructură în localitatea pe care o conduce, primarul Florin Ionescu a declarat: „Drumul are o lungime de 9,35 km, din care 8 km. i-am reabilitat și modernizat în perioada 2013/2018, iar acest ultim sector al drumului, pe o lungime de 1,350 km, este astăzi în lucru, se toarnă ultimul strat de asfalt. Apoi ne vom muta pe ulița Șogor-Malu din satul Malu, un drum cu o lungime de 750 m, la fel, foarte important pentru acea zonă. Lucrarea este finanțată din bugetul local și din bugetul Consiliului Județean Vâlcea și pe această cale aducem mulțumiri domnului președinte Constantin Rădulescu, care a sesizat imediat problema din această zonă și a venit cu soluția de a finanța o parte din această lucrare”.

Constantin Rădulescu: „Este o zonă splendidă aici, la Stoilești”

Prezent la fața locului pentru a verifica ritmul în care se desfășoară lucrările, dar și calitatea asfaltului turnat în satul Geamăna, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a declarat: „La Stoilești, în satul Geamăna, dar și în satul Malu se toarnă asfalt. Vreau să îl felicit pe domnul primar Florin Ionescu, un primar cu adevărat bun. Și ca om, un primar destoinic, gospodar și care se ține de cuvânt. Aici era o mare problemă cu acest drum comunal. Evident, am alocat și noi, Consiliul Județean Vâlcea, resurse, dar domnul primar face acest drum și cu bani din bugetul local. Îl felicit din tot sufletul pe Florin Ionescu, îi felicit pe cei care în aceste zile, complicate, își fac datoria față de oameni și fac drumuri bune. Pentru că spunea cineva că «se va schimba total fața în această zonă». Și este o zonă spleendidă aici la Stoilești. Și, uite, și drum bun și frumos avem. Felicitări, Florin Ionescu!”.
• Biroul de Presă al CJ Vâlcea

Posting....