„DRUMUL ATHOSULUI ROMÂNESC” a fost asfaltat în totalitate


Pe 1 iulie 2021, conducerea Consiliului Județean Vâlcea a anunțat finalizarea asfaltării pe Drumul Județean 658, pe o lungime de 13,4 kilometri. Fondurile necesare derulării acestor lucrări complexe, care au demarat în toamna anului trecut, au provenit de la CJ Vâlcea (fiind fonduri guvernamentale). Asfaltul folosit pentru reabilitarea singurei căi de acces rutier către Mănăstirea Frăsinei din comuna Muereasca a fost produs în stațiile de asfalt ale Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Vâlcea, lucrările fiind realizate cu muncitori și utilaje din cadrul RAJDP.
Această importantă cale rutieră din vecinătatea Râmnicului pornește din comuna Bujoreni, traversează întreaga comună Muereasca și ajunge la Mânăstirea Frăsinei. Pentru că face legătura cu această mânăstire unică în țara noastră (căreia doar bărbații îi pot trece pragul), calea rutieră mai este denumită și „Drumul Athosului Românesc”.
„Proiectul este unul complex, ce cuprinde, pe lângă asfaltarea drumului, și reabilitarea a șase poduri, construcția a patru poduri noi, ziduri de sprijin, rigole, podețe și accese către proprietăți. Pentru modernizarea drumului DJ 658 Muereasca – Mănăstirea Frăsinei, Consiliul Județean Vâlcea a investit circa 10 milioane euro, bani guvernamentali. Le mulțumesc tuturor celor care au crezut, alături de mine, în acest proiect, dar și colegilor mei de la RAJDP, care muncesc zi de zi pentru realizarea acestuia”, a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, din comuna Muereasca.