Două focare COVID la Poliția Vâlcea


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, pe teritoriul județului Vâlcea, până la data de 25 august 2020 (inclusiv), fuseseră confirmate 997 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Dintre acestea, 306 persoane au fost declarate vindecate, iar 26 au decedat. De la ultima informare de presă, în județ s-au înregistrat două focare de SARS-CoV-2 în rândul unor angajați aparținând structurilor MAI din Vâlcea. În cadrul focarelor au fost depistate opt cazuri (primul focar are trei cazuri, cu link epidemiologic între ele, iar cel de-al doilea focar are cinci cazuri). Cele două focare nu au legatură între ele. În ambele cazuri, DSP Vâlcea a făcut recomandări privind măsurile în vederea evitării răspandirii SARS-CoV-2, respectiv realizarea curățeniei și a dezinfecției cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spațiilor și purtarea echipamentului de protecție standard în mod corect de către toți angajații acestor instituții.
„Menționăm că, la momentul actual, în județul Vâlcea, sunt active 18 focare datorate infecției cu SARS-CoV-2, cinci dintre acestea fiind la agenți economici, două în cadrul structurilor MAI din județ și 11 în centre de îngrijire și asistență din cadrul DGASPC Vâlcea și la instituții publice din județ. În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 91 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 52 sunt asimptomatice și cu forme ușoare de boală, 35 au forme medii, iar 4 sunt internate în secția ATI”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Vâlcea.

 

Alte informații oficiale

 

De luni până marți, în spitalele din Vâlcea fuseseră internate șase persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate aproximativ 11.000 de teste. Marți au fost înregistrate și 167 de rezultate negative.
„În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, marți, 22 de decizii de izolare și 25 de decizii de carantină. În prezent, 379 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 107 persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolarii la domiciliu)”, se mai arată în același comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea

Posting....