DOTĂRI NOI, DE PESTE DOUĂ MILIOANE DE EURO, la Spitalul Județean Vâlcea!


A fost zi de marți, 13, însă a venit cu vești bune pentru sănătate vâlceană. Exact în această zi de 13 septembrie a fost semnat un nou contract ce vizează creșterea siguranței pacienților în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, pentru care Consiliul Județean Vâlcea a obținut o finanțare în valoare de 2.250.000 euro. Prin acest proiect, la Spitalul Nou (secțiile: Blocul operator Chirurgie generală, Blocul operator Ortopedie traumatologie, Blocul operator Urologie traumatologie și ATI), respectiv, la Spitalul Vechi (Corpul C6 – Dermatologie și Boli infecțioase) vor fi instalate:
• sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală;
• sisteme de detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă pentru creșterea gradului de securitate la incendii;
• sisteme de supraveghere video (sistem TVCI).

Constantin Rădulescu: „Investiția vine în completarea unui alt proiect derulat de curând de Consiliul Județean”

„În cele două locații vor fi executate lucrări de reabilitare, modernizare și extindere a infrastructurii electrice, de desfacere și înlocuire a infrastructurii de ventilație și tratare a aerului, de instalare. Se vor efectua și lucrări ce vor viza înlocuirea și completarea rețelei de fluide medicale, precum și reparațiile necesare în zonele de intervenție. Investiția vine în completarea unui alt proiect derulat de curând de Consiliul Județean Vâlcea, prin care Spitalul Județean de Urgență Vâlcea a fost dotat cu echipamente și dispozitive medicale necesare luptei împotriva SARS-Cov 2, în valoare de circa 2 milioane euro”, a declarat, cu privire la aceste noi investiții, Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.