Doi goleșteni, prinși de jandarmi în timp ce furau lemne


Prin intermediul unui comunicat de presă, Jandarmeria Vâlcea a anunțat că aproape patru metri cubi de material lemnos din specia salcâm, în valoare de peste 900 de lei, au fost confiscați, după ce arborii fuseseră tăiați în mod ilegal. Întâmplarea s-a petrecut vineri, 25 octombrie, în satul Drăgănești din comuna Golești.
„Ajunși la fața locului, jandarmii au descoperit doi bărbați, care tăiau mai mulți arbori de esență salcâm, cu ajutorul a două motoferăstrae. Materialul lemnos a fost confiscat și lăsat în custodie, iar cele două motoferăstrae predate lucrătorilor Postului de Poliție Golești, care continuă cercetările față de persoanele în cauză, sub aspectul săvârșirii faptei de tăiere ilegală material lemnos”, a transmis Jandarmeria Vâlcea.

Se anunță vremuri grele pentru cei care se ocupă cu astfel de îndeletniciri

Pentru perioada următoare, jandarmii vâlceni au anunțat că vor intensifica acțiunile similare în zonele împădurite arondate localităţilor. Ei vor avea în atenție prevenirea și combaterea sustragerilor de material lemnos, fiind recomandată respectarea prevederilor legale în domeniul silvic.
• Material realizat cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea