Doctorul Ploscaru a sărit la gâtul colegului Bărbulescu folosind… bisturiul!


• chirurgul Ploscaru a ajuns pe mâna polițiștilor
Spitalul Județean de Urgență Vâlcea a fost, astăzi, scena unei întâmplări de-a dreptul șocante. Pe fondul unui conflict mai vechi, chirurgul Constantin Ploscaru l-a lovit, în zona gâtului, chiar cu bisturiul (că tot îl avea în dotare), pe colegul de breaslă Emil Bărbulescu. După incidentul petrecut în sala de operații, doctorul Bărbulescu a fost supus de urgență unei intervenții chirurgicale pentru oprirea sângerării. Nefericitul episod s-a încheiat cu medicul Bărbulescu ajuns în postura de pacient, iar cu Ploscaru reținut de polițiști și condus la audieri.
Contactat telefonic, managerul Spitalului Județean, Dan Ponoran, ne-a declarat: „Incidentul s-a petrecut în interiorul spitalului. Este o situație greu de explicat. Cert este că tăietura a fost una supraclaviculară. Din fericire, medicul Bărbulescu se află în afara oricărui pericol. Desigur, vom efectua o anchetă pentru a afla cum s-a petrecut totul. Poliția va face la rândul ei o anchetă. Mai multe nu pot să vă spun în acest moment”.
Vom reveni cu informații pe marginea acestui subiect!

UPDATE, ora 18.00

Alina Teodorescu, purtător de cuvânt al Poliției Județene Vâlcea, ne-a oferit, în urmă cu puțin timp, câteva informații legate de acest caz: „A fost primit un apel pentru a se interveni la un conflict petrecut între doi medici. S-a constituit echipa, aceasta fiind formată din polițiști și un procuror de caz. În urma cercetărilor efectuate, cele sesizate s-au confirmat. Medicul Constantin Ploscaru a fost reținut pentru audieri. Conform procedurii, urmează raportul medicului legist pentru a se stabili cu exactitate încadrarea juridică a faptei”.