DJST Vâlcea a organizat Întâlnire pentru combaterea violenței în sport


Sala Sporturilor «Traian» din Râmnicu Vâlcea a găzduit, săptămâna trecută, întrunirea perioadică a Comisiei Județene de Acţiune Împotriva Violenţei în Sport Vâlcea, cu următoarea ordine de zi:
1.Informare privind activitatea sportivă și de tineret (Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea și structuri sportive); prezentare parteneri – instituții publice;
2.Cuvânt Instituția Prefectului Vâlcea – subprefect Aurora Gherghina;
3.Prezentare proiect prof. Nadia Papa Drăgulescu – Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea;
4.Informare privind combaterea violenței în sport;
5.Dezbateri, discuții, întrebări.
La prezidiu s-au aflat Aurora Gherghina – subprefect și Ioan Filip – consilier, reprezentanți ai Instituției Prefectului Vâlcea. Alături de aceștia s-a mai aflat profesorul Bogdan Marinescu, în calitate de director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea, și Nadia Papa-Drăgulescu.
S-a trecut în revistă activitatea D.J.S.T. Vâlcea și a asociațiilor sportive de pe raza județului nostru, aceastea având ca reprezentanți președinții desemnați. Nadia Papa-Drăgulescu a prezentat proiectul „I have a dream”, în fața unei delegații formată din peste 100 de elevi de la Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea, dar și din Letonia, Germania, Bulgaria și Turcia.
Obiectivele proiectului prezentat, finanțat prin Erasmus+ sunt: combaterea discriminării și a violenței în rândul tinerilor, promovarea egalității de șanse și a fair-play-ului, eliminarea prejudecăților, formarea unor valori morale precum toleranța, altruismul, onestitatea, respectul pentru alte culturi și dezvoltarea competențelor lingvistice și digitale. Alături de cei enumerați mai sus, au fost prezenți și reprezentanții Jandarmeriei, Poliției și ai I.S.U., drept pentru care ținem să le mulțumim din nou, pentru faptul că permanent au răspuns prompt solicitărilor mișcării sportive, pentru a preîntâmpina sau pentru a aplana situații care ar fi putut duce la violență.
Rând pe rând, reprezentanți din țările participante au luat cuvântul și au exprimat dorința de a promova valori sănătoase în rândul tinerilor, pe terenurile de sport și în momentele de interacțiune. Ideea generală a celor cinci țări participante a fost aceea de a educa populația încă de la o vârstă fragedă în spiritul toleranței și al fair-play-ului. Astfel, vom reuși să reducem violența în sport și să întărim relațiile dintre oameni, pentru ca rasismul să nu își mai facă simțită prezența. În acest sens, Constantin Vlașcu, președintele Asociației Sportul pentru Toți a făcut cunoscut participanților că, în fiecare an, la Constanța, se desfășoară Festivalul de Lupte Tătărești «Kureș», concurs care motivează pozitiv în promovarea toleranței.
Biroul de presă al D.J.S.T. Vâlcea