DISTRIBUȚIE OLTENIA îi încurajează pe vâlceni să reclame furturile de curent electric


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Distribuție Oltenia au anunțat că au organizat nu mai puțin de 5.998 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice de către consumatorii casnici și agenții economici. Acestea s-au desfășurat în intervalul iulie – septembrie 2020.
„Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale și pierderi de vieți omenești și are impact direct asupra calității alimentării cu energie electrica a consumatorilor. Sustragerea energiei electrice din rețeaua de joasa tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenție neautorizată și utilizarea unor instalații improvizate pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative. În plus, consumul fraudulos de energie influențează calitatea serviciilor, determină variații de tensiune și întreruperi ale alimentarii cu energie electrică, provocând astfel disconfort mai ales pentru persoanele care consumă energie electrică având contracte încheiate de furnizare a energiei electrice și respectând prevederile legale în vigoare. Sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește conform legilor în vigoare”, au atenționat reprezentanții Distribuție Oltenia.

Unde îi puteți reclama pe cei care fură curent?

Departamentele specializate din cadrul Distribuție Oltenia organizează acțiuni în colaborare cu organele de specialitate ale Poliției pe linia prevenirii și combaterii caracterului infracțional al faptelor. În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcționarii echipamentului de măsurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalațiilor energetice, executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare sunt sesizate organele de urmărire penală competente.
„Subliniem necesitatea verificării periodice a funcționării grupului de măsurare a energiei electrice şi informarea de urgență a operatorului de distribuție, prin canalele existente telefonic, apelând oricare dintre numerele de telefon: 0251.408.006, 0251.408.007, 0251.408.008 și prin email, la adresa distributie@distributieoltenia.ro în cazul în care se observă orice nereguli privind funcționarea acestuia. Este în interesul și beneficiul consumatorilor să sesizeze cazurile de consum fraudulos de energie, pentru ca aceste situații, dăunătoare în primul rând consumatorilor corecți, să poată fi stopate. Toate sesizările primite din partea clienților, precum și identitatea acestora sunt confidențiale pe tot parcursul acțiunilor departamentului specializat”, au mai informat reprezentanții Distribuție Oltenia.
În context este important de precizat că, în Vâlcea, în lunile iulie, august și septembrie, au fost descoperite 33 de cazuri de consum ilicit de energie electrică.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Distribuție Oltenia

Posting....