Directorul Romsilva, vâlceanul Gheorghe Mihăilescu, prezent la o acțiune de înființare perdele forestiere pe Autostrada Soarelui


Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a organizat, la mijlocul săptămânii trecute, o acțiune de plantare a unor perdele forestiere în proximitatea autostrăzii A2, pe raza localității Siminoc din județul Constanța. La eveniment au participat: Ioan Deneș – ministrul Apelor și Pădurilor, Daniel-Constantin Coroamă – secretar de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor, vâlceanul Gheorghe Mihăilescu – directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, conducerea Direcției Silvice Constanța, reprezentanți ai autorităților locale, silvicultori, elevi și voluntari.
„Cu această ocazie s-au plantat 6,37 hectare perdele forestiere, cu o lungime de 2,12 kilometri. Astfel, în această primăvară vor fi înființate, în total, perdele forestiere pe autostrada A2 în județele Constanța și Călărași, care vor acoperi o suprafață de 13,11 hectare, pe o lungime de 4,37 kilometri. Pentru realizarea acestor perdele forestiere, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va utiliza 65.540 de puieți forestieri proveniți din pepinierele proprii. Acțiunile de înființare a perdelelor forestiere se desfășoară în cadrul campaniilor de împăduriri derulate primăvara și toamna de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva”, au transmis reprezentanții Romsilva prin intermediul unui comunicat de presă.

În 2019, planuri mari pentru instituția condusă de Gheorghe Mihăilescu

În acest an, Romsilva va regenera 12.615 hectare, din care 7.935 de hectare prin regenerări naturale și 4.680 de hectare prin regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri. De asemenea, vor fi realizate lucrări de completări curente în plantații pe 1.641 de hectare și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe 148 de hectare. Cea mai mare parte a acestor lucrări se vor derula în această primăvară, fiind prevăzute lucrări de regenerare naturală pe 5.890 de hectare și împăduriri pe 3.236 de hectare.
„În cadrul celor două campanii de împăduriri din acest an, în pădurile de stat vor fi plantați peste 27 de milioane de puieți forestieri, Regia Națională a Pădurilor Romsilva alocând un buget de investiții pentru regenerarea pădurilor de 192,48 milioane de lei. În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 79.601 de hectare, plantând 170,59 milioane de puieți forestieri, cu o investiție cumulată de 593 milioane de lei”, mai arată sursa citată.
În context, este de amintit și faptul că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietate publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor din România, din acestea, 2.471.053 hectare, adică aproape 80%, dețin certificarea managementului forestier în sistem internațional.