Directorii școlilor vâlcene, reuniți la Teatrul Anton Pann


Nu este vorba despre o ședință de lucru, ci doar o întâlnire intre directorii școlilor din județ și conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, pentru a discuta despre noul an școlar și modul cum a demarat acesta. Andra Bică, inspector școlar general, le-a oferit, înainte de toate, câte o plachetă în semn de mulțumire colaboratorilor Inspectoratului Școlar în toate problemele apărute de-a lungul unui an școlar. Au primit plachete subprefectul județului, Aurora Gherghina, din partea Instituției Prefectului Vâlcea, Comin Iana, șeful IPJ Vâlcea, lt.col. Dan Pascaru – șeful ISU Vâlcea, Grigorie Ceaușescu – inspector șef Jandarmeria vâlceană, inspector șef ITM Vâlcea – Ion Tănăsoiu, Mihai Gabriel Miclea, director DSVSA Vâlcea și Lorena Mărgăritescu, director DSP Vâlcea. Meritul însă, pentru rezultatele deosebite ale elevilor, l-au avut cadrele didactice, cele care au făcut ca, prin educația oferită copiilor, Vâlcea să se afle pe locul 10 pe țară la Evaluarea Națională și locul 18/țară la promovabilitatea la Bacalaureat.
Mesajul de suflet, adresat profesorilor, a venit din partea subprefectului Aurora Gherghina: „Trăim vremuri grele și ar fi neprofesional din partea mea să vă dau lecții. Din păcate, azi, dumneavoastră trebuie să înlocuiți și familia. Știți la ce mă refer. Vă revine o sarcină foarte grea. De-a lungul istoriei acestui popor, majoritatea dascălilor și-a îndeplinit această sarcină. Sunt, însă, și oameni care nu o fac. Dar știți că nu există pădăure fără uscături. Sunt copii, în special în mediul rural, deștepți, foarte buni, dar care nu-și pot urma studiile. Spuneți-ne, pe cale prietenească, iau eu, prin toate cunoștințele, voi încerca să-i ajut. Nu e o obligație, ci o rugăminte. În caz contrar, se vor pierde mulți și e păcat”.
Cadrele didactice au continuat să dezbată problemele cu care se confruntă și exprimându-și dorința, la final, ca noul an școlar, să aducă rezultate pentru județ mult mai multe.