Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 octombrie 2020

Descoperire de senzație la Ocnele Mari! Istoria dacilor trebuie rescrisă


• cercetătorii care au lucrat pe șantier au rămas surprinși de amploarea civilizației care a existat pe plaiurile noastre
Mâine, în ultima zi a lunii august, cu începere de la ora 16.00, la sediul primăriei din orașul Ocnele Mari se va desfășura o importantă conferință de presă. Întâlnirea cu reprezentanții presei este programată pentru a fi prezentate descoperirile uluitoare care au avut loc, în ultima perioadă, în șantierele arheologice deschise pe raza „orașului sării”.
Echipa de cercetători a Universității din Pitești, care efectuează săpături arheologice în situl dacic de la Buridava, Ocnele Mari, condusă de conf. univ. dr. Constantin Augustus Bărbulescu (responsabilul științific al șantierului), a făcut recent una dintre cele mai importante descoperiri pentru ceea ce a însemnat cultura și civilizația dacică. Rezultatele sunt unice pentru că au condus la identificarea primei necropole dacice din perioada clasică (sec. I a. Chr. – I p. Chr.).

Arheologii vâlceni au avut o contribuție importantă la aceste descoperiri!

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Biroului de Comunicare al Universității din Pitești au făcut publice mai multe informații legate de acest subiect. Să vedem care sunt aceste informații, din care veți afla cât de importantă a fost contribuția arheologilor vâlceni pentru descoperirile de o valoare istorică ce nu poate fi încă măsurată: „Echipa a fost formată din Alexandru Nălbitoru, Sorin Ilie Cociș, Corneliu Beldiman, Laurențiu Mecu, Claudiu Tulugea (Muzeul județean Vâlcea), Ion Tuțulescu (Muzeul județean Vâlcea), Carol Terteci (Muzeul județean Vâlcea), Andrei Robert și din studenții și masteranzii Facultății de Științe Socio-Umane a Universității din Pitești, specializarea Istorie. Cercetările arheologice nu ar fi fost posibile fără colegii de la Muzeul Județean Vâlcea, la care se adaugă susținătorii noștri: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, Fundația pentru Tineret Vâlcea (director Ovidiu Udrescu), Asociația pentru Apărarea Drepturilor Tinerilor Vâlcea, Primăria și Consiliul Local Ocnele Mari.”

Alte articole de la Actualitate