Derby pentru play-off


• CSM Ploieşti – HCM Râmnicu Vâlcea, luni, de la ora 18.30

Victoria de senzaţie obţinută marţi în faţa redutabilei grupări SCM Craiova (scor 27-26) a dat mult curaj jucătoarelor de la HC Municipal. Cu cele trei puncte câştigate pe propriul teren, elevele antrenorilor Dumitru Muşi şi Maria Duca au făcut pasul spre „zona” locurilor de play-off din Liga Naţională, echipa noastră ocupând acum poziţia a opta în ierarhie. Însă, cu multă muncă şi puţin noroc, HC Municipal are posibilitatea de a avansa în clasament şi de a sta mai liniştită la finalul sezonului regulat. Asta fiindcă în etapa următoare a întrecerii feminine de elită, vâlcencele vor întâlni o echipă relativ modestă, pe care au învins-o recent în optimile de finală ale Cupei României (scor 21-18). Ne referim aici la CSM Ploieşti, gruparea prahoveană urmând să fie adversara HC Municipal în cadrul etapei a XVII-a din Liga Naţională.
Întâlnirea dintre cele două formaţii poate fi considerată un veritabil derby pentru accederea în play-off, echipele din Ploieşti şi Vâlcea fiind de altfel vecine de clasament, separate însă de „linia” dintre partea superioară şi cea inferioară a ierarhiei. Aşa cum aminteam mai sus, HC Municipal se află pe poziţia a opta (20 de puncte), pe când CSM Ploieşti ocupă treapta a noua (18 puncte). Tocmai din aceste considerente, un eventual succes al fetelor noastre ar aduce un imens „balon cu oxigen”, HC Municipal consolidându-şi astfel locul între cele mai bune opt echipe ale Ligii Naţionale. De altfel, în cazul unei victorii la Ploieşti, dar şi cu un joc al rezultatelor favorabil în partida dintre Unirea Slobozia şi HC Zalău (echipa oaspete nu trebuie să câştige), HC Municipal ar ajunge chiar pe poziţia a şaptea!

Municipalele se vor vedea încă o dată pe „sticla” micilor ecrane

Televiziunile naţionale de sport par să fii prins mare interes pentru echipa noastră, alegând să transmită tot mai des partidele în care evoluează handbalistele de la poalele Capelei. Astfel, după ce în decurs de numai câteva săptămâni, iubitorii handbalului vâlcean au avut de două ori posibilitatea de a le vedea „la lucru” pe elevele antrenorilor Muşi şi Duca prin intermediul micilor ecrane, jucătoarele noastre vor apărea din nou pe „sticlă”. DigiSport2 a ales să transmită în direct întâlnirea dintre CSM Ploieşti şi HC Municipal, meciul fiind programat în prima zi a săptămânii viitoare tocmai din acest considerent. Reeditarea partidei din optimile de finală ale Cupei României este programată luni, 2 februarie, cu începere de la ora 18.30. De această dată, partida care se va disputa în Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti va conta pentru etapa a XVII-a a Ligii Naţionale. Ar mai fi de amintit faptul că, ulterior, cu prilejul rundei a XVIII-a, programată peste o săptămână, HC Municipal va evolua pe propriul teren, în compania grupării hunedorene Cetate Deva.

Programul etapei a XVII-a

Sâmbătă, 31 ianuarie
Universitatea Cluj – HC Dunărea Brăila
Duminică, 1 februarie
Unirea Slobozia – HC Zalău
Corona Brașov – Mureșul Tg. Mureș
Cetate Deva – HCM Roman
Luni, 2 februarie
SCM Craiova – CSM București
CSM Ploiești – HCM Râmnicu Vâlcea
Universitatea Constanța – HCM Baia Mare*
*partida s-a disputat aseară, după închiderea ediției noastre
Clasamentul Ligii Naționale: HCM Baia Mare 45p, CSM București 41p, Corona Brașov 39p, SCM Craiova 33p, HCM Roman 32p, HCM Dunărea Brăila 27p, HC Zalău 22p, HCM Râmnicu Vâlcea 20p, CSM Ploiești 18p, Cetate Deva 15p, Universitatea Neptun Constanța 13p, Unirea Slobozia 12p, Universitatea Alexandrion Cluj 11p și Mureșul Târgu Mureș 0p.
*primele opt locuri asigură calificarea în play-off