Deputatul Eugen Neață a anunțat când va crește valoarea punctului de pensie cu 40%!


În prima zi a lunii octombrie, deputatul vâlcean Eugen Neață a transmis un mesaj pentru seniorii din județul nostru cu prilejul Zilei internaționale a persoanelor vârstnice. Pe lângă mulțumirile pe care le-a adus persoanelor aflate la vârsta a treia, parlamentarul vâlcean a postat, pe pagina personală, mai multe imagini care îl înfățișează alături de vârstnici din județul nostru, cunoscută fiind implicarea și participarea în evenimentele care se desfășoară pe meleagurile locale. Așa cum ne-a obișnuit încă de la preluarea mandatului, Eugen Neață este un parlamentar care stă de vorbă cu oamenii, care merge în teritoriu pentru a cunoaște problemele lor. Dovadă stau imaginile pe care vi le prezentăm alăturat.
„Pe 1 octombrie îi sărbătorim pe cei care ne-au dat viață, ne-au educat și îndrumat. Este vorba despre părinții, bunicii, profesorii și bătrânii noștri. Ei ne reamintesc zi de zi cât de importanți și valoroși sunt pentru noi. De aceea, avem obligația să le oferim condiții de viață normală, să creăm punți de solidaritate între generații, să le arătăm respect și prețuire pentru toate realizările din viața lor”, au fost cuvintele frumoase transmise vârstnicilor de către parlamentarul vâlcean.

Vești bune pentru pensionari

Și cum cei mai mulți dintre vârstnici sunt și pensionari, Eugen Neață nu a ocolit nici subiectul măririi pensiilor. Așa cum se cunoaște, de la 1 septembrie 2019, valoarea punctului de pensie a crescut cu 15%, de la 1.100 de lei la 1.265 de lei. Veștile și mai bune sunt acelea că, de la 1 septembrie 2020, valoarea punctului de pensie va crește și mai substanțial, cu 40% mai exact. Aceasta va fi cea mai mare dintre creșterile valorii pensiilor oferite prin programul Partidului Social Democrat special creat în acest sens și corelat cu prevederile Legii Pensiilor. Mai exact, vorbim despre o creștere a valorii punctului de pensie de la 1.265 de lei (cât este în prezent) la 1.775 de lei (atât cât va fi începând cu 1 septembrie 2020). Nominal, creșterea va însemna 510 lei, adică 40% în termeni procentuali!
„Din această toamnă, pensionarii din România vor avea un trai mai bun pentru că veniturile seniorilor au fost majorate, așa cum PSD a promis! Valoarea punctului de pensie a crescut cu 15% de la 1 septembrie 2019, respectiv de la valoarea de 1.100 de lei la suma de 1.265 de lei, odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor. De asemenea, pensia minimă garantată sau indemnizaţia socială pentru pensionari se majorează cu 64 de lei, de la 640 de lei la 704 lei, iar indemnizaţia pentru însoţitor, în cazul pensionarilor de invaliditate încadraţi în gradul I de invaliditate, se majorează de la 880 lei la 1.012 lei. Următoarea majorare a pensiilor va fi la 1 septembrie 2020, când punctul de pensie va crește considerabil, de la 1.265 lei la 1.775 de lei. La mulți ani, oameni buni și frumoși din întreaga țară!”, a mai precizat deputatul Eugen Neață, în finalul mesajului adresat pensionarilor cu prilejul Zilei internaționale a persoanelor vârstnice.
Sursă foto: Facebook Eugen Neață