Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 octombrie 2020

Debranșare cu cântec, la un apartament de pe Henri Coandă


O familie din Râmnicu Vâlcea a apelat la redacția noastră, pentru a semnala o situație ieșită din comun: familia Stănculescu a refuzat să-și dea acordul în cazul debranșării de la încălzire a unei vecine. Au aflat, după un timp, că femeia fusese debranșată parțial, cu avizul a altor trei vecini. Nimic deosebit până aici. Interesant este faptul că, analizând situația, soții Stănculescu au aflat că una din cele trei semnături aparținea unei necunoscute: nu era locatara blocului, nu stătuse în gazdă în imobilul respectiv… Redăm mai jos scrisoarea primită la redacție:
„Subsemnatul, Stănculescu Ion, domiciliat în localitatea Râmnicu Vâlcea, str. Henri Coandă. Nr.3, Bl. A4, sc. B, ap.13, vă aduc la cunoștință următoarele:
În toamna anului 2011, vecina, care locuiește în apartamentul situat sub apartamentul meu, pe nume Vișan Ana, a venit să-mi ceară acordul pentru debranșarea de la încălzire, dar eu nu am fost de acord. În primăvara anului 2014, când am fost să plătesc întreținerea la asociație, am găsit-o și pe d-na Vișan acolo. Aceasta îl întreba pe d-nul președinte de ce plătește așa de mult, deoarece dânsa este debranșată de la sistemul de încălzire. Așa am aflat că d-na Vișan Ana este debranșată parțial. Am făcut o cerere la asociație să mi se comunice în baza cărora documente d-na Vișan a fost debranșată de la căldură. D-nul președinte mi-a dat răspuns că debranșarea s-a făcut cu acordul a trei vecini; cererea a fost aprobată de CET, iar dumnealui nu a primit nicio copie la asociație de la vecină. Apoi, am mers la CET și-am depus o cerere prin care am solicitat în copie xerox documentele ce au stat la baza debranșării. După primirea documentelor de la CET, am observat că d-na Vișan Ana a fost debranșată parțial, cu acordul a trei vecini și anume: lateral Ciobotea Ion, lateral Stănică, sus-apare semnătura unei persoane pe nume Lățoiu Simona, care niciodată nu a fost proprietară «sus» sau în apartamentul de sub d-na Vișan Ana; jos, nu apare nimeni.
Tot de la CET am primit informația că debranșarea se face cu acordul scris al asociației de proprietari exprimat prin hotărârea adunării generale, unde se încheie un proces verbal. După aceea, am făcut cerere la asociație să ni se dea o copie după procesul verbal. Răspunsul primit de la d-nul președinte a fost că, în perioada când s-a făcut debranșarea parțială a apartamentului d-nei Vișan, nu era nevoie să se aprobe în adunarea generală. De atunci și până-n prezent, am făcut nenumărate adrese către asociație, prin care am cerut să mi se facă dovada că d-na Lățoiu Simona a fost proprietara apartamentului de sub d-na Vișan Ana. Când am depus sesizarea din 18.06.2015 la asociație, d-nul administrator mi-a spus să nu mai fac cereri că nu mi le mai înregistrează că «e teancul prea mare».”
Contactat, președintele asociației de proprietari din zonă, d-nul Gheorghe Fometici, ne-a precizat: „Nu știu ce urmăresc acești oameni. Au mai multe probleme; au apelat la procuratură, la judecătorie… Am fost chemat și eu și d-na Vișan, ne-am prezentat, am explicat care e treaba și cam atât… n-am dat iscălituri false, ci doar am pus ștampila pe semnătura administratorului. Cât despre d-na Lățoiu, care apare printre vecinii care și-au dat acordul pentru debranșarea d-nei Vișan, aceasta a stat în chirie la proprietarii apartamentului, sunt rude, iar semnătura a contat”.
Foto familia stanculescu, art 2015, 3 iulie

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Headlines