De Ziua Europei, reprezentanții Centrului Europe Direct Vâlcea vă invită la Bibliotecă: „9 Mai este și ziua ta!”


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții și echipa de voluntari a Centrului Europe Direct Vâlcea lansează vâlcenilor o invita­ție aparte, pentru o serie de eveni­mente deosebite. Chiar dacă Ziua Europei va fi celebrată sâm­bă­tă, oamenii care fac lucrurile să mear­gă la Centrul Europe Direct Vâl­cea încep sărbătorirea acesteia încă de vineri. Și vor să vă aibă alături!
Ca atare, sub genericul „9 Mai este și ziua ta!”, prezentăm programul amănunțit al șirului de evenimente care, anticipăm noi, va atrage ca un magnet vâlcenii spre Biblioteca Județeană:
1.TURUL EUROPEI – acest eveniment va începe astăzi, 8 mai, de la ora 09.30. În candrul său, vor exista echipe formate din câte trei voluntari, care sunt reprezentanții anumitor țări ce aparțin Uniunii Europene. Fiecare echipă va decora standul specific țărilor reprezentate și va promova țara respectivă prin prezentarea unor feluri de mâncare tradiționale sau prin diverse momente (mici concursuri, momente artistice etc.). De menționat este că, în momentul începerii evenimentului, fiecare vizitator va primi un card.
2. EUROPA DULCE – evenimentul va debuta tot astăzi, de la ora 09.30. În cadrul său, se vor prezenta și degusta prăjituri specifice țărilor din Uniunea Europeană. Evenimentul va avea loc în paralel cu Turul Europei. Cardul primit la începutul Turului îi ajută pe vizitatori să deguste o prăjitură, după ce se informează!
3. DEBATE EUROPE – se va desfășura tot astăzi, dar cu începere de la ora 12.00. Dezabaterea se desfășoară în sala de conferințe și vizează colectarea de opinii pro sau contra despre actualul drum pe care îl parcurge Europa.
4.TALENTE DE VOLUNTAR – un eveniment-spectacol ce va avea loc astăzi, de la ora 17.30. Acesta este deschis tuturor tinerilor care știu că au un talent și vor să-l și arate. Pot participa cei care voluntariază, în general, sau care vor face acest lucru pe viitor.
5. EU aşa văd ROmânia – concurs de filme de scurtmetraj care să reflecte modul în care văd adolescenţii situaţia României în Europa lui 2015. Evenimentul va începe în această seară, de la ora 19.00. Juriul va fi chiar publicul care va viziona filmele.
6. EUROPA ÎN CREION – este programat sâmbătă, de la ora 09.30. Evenimentul constă într-un atelier şi, totodată, un concurs de desen. Şi la acest eveniment se pot înscrie persoane care nu volunta­riază în EUROPE DIRECT, fiind deschis publicului larg. Participanţii vor realiza desene ce au ca temă părerea proprie despre Europa.
7. FRUMUSEŢEA MINŢII TALE – se va desfăşura sâmbătă, de la ora 12.00. Evenimentul este un concurs de cultură generală despre Europa, dar şi un concurs de frumuseţe pentru Miss şi Mister. Acesta este adresat tinerilor liceeni.