De Zilele Imnului, la Muzeul de Istorie, piatra, lemnul şi desenul vă aşteaptă la o: Expoziţie de artă plastică «Grigore Patrichi Smulţi –Retrospectivă»


În seria eveni­men­telor culturale închinate Zilelor Imnului, se înscrie şi o expoziţie de artă plastică des­chisă la Muzeul de Istorie Vâlcea. Aceas­ta aparţine sculptorului Grigore Patrichi, unul dintre reprezentanţii de seamă ai artei con­temporane româ­neşti.
Sculptorul s-a născut în comuna Smulţi (județul Ga­laţi), pe 3 august 1937. A absolvit Li­ceul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi şi Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, secţia sculptură, clasa profesorului Constantin Baraschi, promoţia 1966. A debutat în acelaşi an în cadrul Bienalei de Sculptură-Pictură.
De-a lungul anilor şi-a organizat expoziţii personale la Bucureşti, Brăila, Galaţi, Ploieşti, Slobozia, Călăraşi, Tecuci, Piteşti sau Craiova. A participat la taberele şi simpozioanele naţionale de creaţie de la Măgura Buzăului, Arcuş, Lăzarea, Hobiţa, Scânteia-Iaşi, Oarba de Mureş, Valea Doftanei, Soveja etc. El a făcut importante donaţii muzeelor din Tecuci, Brăila sau Călăraşi și a primit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiilor Călăraşi şi Tecuci. Lucrări ale sale se găsesc în colecţii de stat şi private din ţară, Austria, Elveţia, Franţa, Grecia, Italia şi Olanda.
Aşadar, ultima lună a verii 2016 aduce pentru iubitorii de artă din Vâlcea şansa unei expoziţii deosebite al cărei vernisaj este programat pe 28 iulie, cu începere de la orele 16.00.