„De data asta, EU votez! Dar TU?”


Centrul Europe Direct Vâlcea continuă campania de informare „De data asta, EU votez” cu o nouă întâlnire cu bibliotecarii din zona Băbeni, la sala de ședințe a Consiliului Local din localitate. Ne referim aici la o sesiune de informare despre cel mai importat eveniment al Europei din 2019 – alegerile pentru un nou Parlament European, despre rolul acestuia, atribuțiile și modul de funcționare, precum și alte aspecte tehnice relevante pentru o informare corectă asupra importanței votului din 26 mai.

„My first vote for EuROpa”

„Și pentru că echipa Centrului ED Vâlcea ajunge și la Băbeni, ne-am propus o întâlnire și cu tinerii din Liceul «George Țărnea» Băbeni, pentru marți, 19 martie 2019, de la ora 12.00. Elevii din anii terminali vor participa la o sesiune de informare despre rolul Parlamentului European, atribuțiile acestuia, modul de funcționare și alte aspecte tehnice relevante pentru o informare corectă asupra importanței votului din 26 mai”, au transmis reprezentanții Centrului Europe Direct Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Evenimentul la care facem referire, ca parte a campaniei „My first vote for Europe” pentru tinerii aflați la primul lor vot, este realizat în parteneriat cu Universitatea „Constantin Brâncoveanu”. Rolul acestuia este acela de a încerca să aducă lămuriri despre cel mai importat eveniment al Europei din anul 2019 – alegerile pentru un nou Parlament European.
Informațiile prezentate ne-au fost oferite de Dana Rădulescu și Ioana Mazilu-Manolescu, consilieri de comunicare ai Centrului Europe Direct Vâlcea, finanțat de Reprezentanța Comisiei Europene în România și Consiliul Județean Vâlcea.