Dascălii din Vâlcea NU SE TEM DE COVID! Doar jumătate s-au vaccinat


În cadrul ultimei ședințe de la Prefectura Vâlcea, prefectul a făcut un apel către cadrele didactice de a se vaccina împotriva COVID-19. În prezent, 52% din personalul didactic din județul Vâlcea este imunizat. Prefectul Sebastian Fârtat le-a solicitat atât reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, cât și celor din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vâlcea să desfășoare campanii de informare cu privire la beneficiile vaccinării în toate școlile din județ. Cu precădere, trebuie vizate acele unități școlare care au un număr mic de cadre didactice vaccinate.
Vă reamintim că noul an școlar 2021-2022 va începe cu prezența fizică pentru toți preșcolarii și elevii, fără scenarii de funcționare. Orele de curs se vor desfășura exclusiv cu prezența fizică atâta timp cât localitatea în care se află unitățile de învățământ va avea o rată de incidență cumulată a cazurilor noi de îmbolnăvire mai mică de 6/1.000 de locuitori.

Toți elevii trebuie să poarte măști în timpul orelor de curs! Nu și la cele de educație fizică

În cazul în care incidența trece de 6/1.000 de locuitori, școlile vor trece la orele online, excepție făcând creșele, grădinițele și școlile cu învățământ special, care vor rămâne deschise indiferent de rata de infectare.
„Pe parcursul desfășurării orelor față în față, se mențin măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor. Astfel, potrivit ordinului comun al ministrului Educației și cel al Sănătății, școlarii și întregul personal din unitățile de învățământ trebuie să păstreze în continuare distanța fizică unii față de ceilalți, să-și dezinfecteze cât mai des mâinile și să poarte obligatoriu mască de protecție în spațiile închise din interiorul școlilor, mai puțin la orele de educație fizică și, în cazul elevilor din învățământul vocațional, la orele de studiu ale instrumentelor de suflat. Facem precizarea că preșcolarii, indiferent de vârstă, nu vor purta mască de protecție, iar profesorii care predau în învățământul special pot purta în locul măștilor viziere care să le permită elevilor să le vadă mimica și gura”, ne-au anunțat reprezentanții Prefecturii Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Prefecturii Vâlcea