Daruri pentru copiii din Parohiile Ostroveni, Zăvoieni și grădinița „Toți Sfinții”


În cadrul proiectelor sociale pe care Parohia Ostroveni le desfășoară în perioada sărbătorilor de iarnă, în ziua sărbătoririi Sfântului Ierarh Nicolae, au fost oferite peste 200 de pungi cu dulciuri copiilor prezenți la sfintele slujbe. Părintele Ion Dincă a subliniat faptul că a devenit o tradiție pentru Parohia Ostroveni ca în perioada sărbătorilor de iarnă să-i întâmpine cu daruri pe copii. Parohia desfășoară o activitate filantropică bogată, fiind implicată în mod frecvent în susținerea familiilor rrome care se confruntă cu sărăcia, în organizarea de evenimente educative și sociale în centrele de copii din Râmnicu-Vâlcea, cât și în susținerea copiilor aflați în risc de abandon școlar pentru continuarea studiilor. De sărbători însă, trăirilor copiilor sunt diferite întrucât unii sunt surprinși de darul oferit, alții se îndreaptă cu emoție, curioși pentru bunătățile pe care urmează să le primească, iar alții, pășesc cu o emoție și o sfială aparte, întrucât darul Bisericii îl suplinește pe cel așteptat în familie, mărturisește părintele.
De asemenea, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul în cadrul Parteneriatului Parohiei Zăvoieni, Protoieria Drăgășani, cu Liceul Teoretic Măciuca au fost desfășurate o serie de activități cu ocazia sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae.
Părintele Istratie Vasile Narcis le-a vorbit elevilor despre faptele milostive ale Sfântului Ierarh Nicolae, care a rămas în conștiința Bisericii drept un chip al bunătății și ocrotitor al copiilor, dându-le exemple de bunătate din timpul vieții Sfântului Nicolae. În continuare, elevii au împodobit bradul de Crăciun, au cântat colinde și au recitat poezii închinate Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos și Sfântului Nicolae, iar la sfârșit au fost recompensați cu dulciuri și alte daruri.
„Elevii Liceului Teoretic Măciuca care locuiesc pe raza Parohiei Zăvoieni au arătat o apropiere față de biserică, dar ne-au și demonstrat în acest timp acest lucru prin participarea la sfintele slujbe dar și prin faptul că vin să se spovedească și să se împărtășească regulat”, a precizat părintele.
În ziua sărbătoririi Sfântului Ierarh Nicolae, Părintele Mihai Cârstea a desfășurat o serie de activități catehetice la care au participat copiii de la grădinița din curtea Bisericii Toți Sfinții din Râmnicu-Vâlcea.
Părintele le-a vorbit celor mici despre modul în care sfinții ajută copiii, îndemnându-i totodată să fie prietenoși, ascultători și iubitori față de părinți și doamnele educatoare. Pentru darurile primite, copiii au recitat poezii și au cântat cântece de Crăciun.
„Copiii de la Grădinița Toți Sfinții cresc practic în curtea bisericii, fapt pentru care prezența noastră în grădiniță sau a lor în biserică a devenit un lucru obișnuit. Împreună cu doamnele educatoare desfășurăm activități educative cu tematică religioasă și ne bucură faptul că, în special în desene, copiii reprezintă o serie de valori precum bunătatea, prietenia și chiar o oarecare familiaritate cu sfinții care, nu de puține ori, fac parte din familie”, a precizat Părintele Mihai Cârstea.