Dan Ponoran este specialistul care poate reface încrederea pacienţilor în medicina vâlceană: Un medic de nota 10 în fruntea Spitalului!


Zilele viitoare, mai precis în data de 23 martie, se va derula concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă. În competiţie, s-au înscris fostul director Georgeta Sălişte şi chirurgul Dan Ponoran. Acesta din urmă are toate şansele să devină manager al SJU, curentul de opinie în rândul cadrelor medicale fiind acela de susţinere a unui medic neînregimentat politic, care cunoaşte „din interior” situaţia unităţii spitaliceşti.
Absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara cu nota 10, Dan Ponoran este recunoscut ca un bun specialist. Medic chirurg din 2004, acesta şi-a făcut rezidenţiatul timp de şase ani la Spitalul „Sf. Maria din Bucureşti”, activând apoi la Horezu şi Vâlcea. Cunoscând realităţile administrative ale judeţului, Ponoran îşi doreşte o bună colaborare cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, Casei de Asigurări de Sănătate şi Primăriei.

Ponoran: „Fondurile trebuie gestionate transparent”

Obiectivul principal al lui Dan Ponoran este recâştigarea încrederii pacienţilor din Vâlcea, pentru că, trebuie să recunoaştem, mulţi dintre noi am mers la unităţi medicale din Bucureşti, Sibiu, Craiova, Cluj sau Târgu Mureş pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Pentru chirurgul Ponoran este extrem de importantă creşterea gradului de satisfacere a pacienţilor, în contextul în care Spitalul Judeţean Vâlcea se află pe antepenultimul loc la nivel naţional, fiind urmat de unităţile medicale din Galaţi şi Târgu Jiu. „Îmi doresc ca, în cel mai scurt timp, pacienţii să nu mai fie nevoiţi să-şi cumpere materiale medicale şi medicamentele de bază. Cum? O mai bună şi transparentă gestionare a fondurilor înseamnă mai mulţi bani pentru tratamente. Chibzuirea fondurilor de la care dispune Spitalul Judeţean de Urgenţă şi promovarea profesioniştilor vor îmbunătăţi activitatea şi imaginea instituţiei noastre”, declară chirurgul Ponoran.

Este „omul din interior” care poate revigora activitatea SJU

Aşa cum arătam mai sus, medicul Ponoran este susţinut de majoritatea colegilor din SJU, care sunt convinşi că acesta – nefiind înregimentat politic – este profesionistul de care unitatea are nevoie. Ar fi mult mai productiv ca SJU să aibă la conducere, după atâţia ani, un manager provenit din rândul cadrelor medicale, un manager care cunoaşte mult mai bine problemele cu care se confruntă colegii şi pacienţii.