Dacă știți să calculați asta (3% = 72 zile; 100% = X zile) veți afla când se va încheia procesul de vaccinare în Vâlcea!


Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au anunțat că, în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul nostru, demarată în data de 4 ianuarie 2021, au fost vaccinate, până la data de 16 martie 2021, 22.664 persoane. Este vorba despre atât despre persoanele din etapa I – personal medico-sanitar, cât și cele din etapa a II-a – dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale.
Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 33.616, dintre care 27.508 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 2.486 sunt doze de vaccin Moderna și 3.622 sunt doze de vaccin AstraZeneca.
Aceeași sursă a anunțat că numărul vâlcenilor vaccinați cu doza nr. 1 este de 22.664, iar numărul celor vaccinați cu doza nr. 2 este de 10.952. Ca atare, ținând cont de faptul că populația județului nostru este de aproximativ 370.000 locuitori, rezultă că procentul vâlcenilor care au fost imunizați cu ambele doze se ridică la puțin peste… 3%!
PRECIZARE IMPORTANTĂ!
Titlul acestui articol a fost scris într-o notă sarcastică, un fel de haz de necaz – să cităm un proverb românesc. Este limpede că rezultatul acelui calcul nu va reprezenta perioada/data în care se va finaliza procesul de vaccinare în Vâlcea. De altfel, în niciun județ din România sau în vreo țară din lume nu se vor vaccina toți locuitorii (sau poate doar în Vatican; ar zice unii). În plus, vaccinul va avea, probabil, o periodicitate anuală. Aproape sigur și ritmul de vaccinare va fi sporit!
Cum se cunoaște, ținta autorităților este ca măcar 60% din populație să se vaccineze.
Așadar, vă invităm să reluați calculele după următoarea formulă: 3% = 72 zile; 60% = X zile! 😀 😀 😀