Curiozități din precampania electorală: Candidatul PNȚCD Crețeni, primul înscris din partea de sud a județului!


• inginerul Ovidiu Catrina vrea să fie surpriza plăcută a alegerilor locale din 5 iunie
Cine credea că Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat din Vâlcea va fi un actor inexistent în luptele electorale din acest an se înșeală. Spunem asta bazându-ne pe faptul că, recent, am aflat o veste cât se poate de interesantă. Candidatul PNȚCD pentru funcția de primar al comunei Crețeni a fost primul din partea de sud a județului nostru care s-a înscris în cursa electorală pentru alegerile locale din data de 5 iunie. De unde știm asta? Simplu! În data de 15 aprilie, omul a fost la Judecătoria Drăgășani, a avut toate actele în regulă, și-a înregistrat candidatura sa și a candidaților PNȚCD pentru Consiliul Local Crețeni, primind numerele de înregistrare 1 și 2. Deci, cum toți candidații din circumscripția Drăgășani trebuie să depună dosarele la Judecătoria din municipiu, iar candidatul PNȚCD a avut numărul de înregistrare 1, este evident că a fost primul intrat, cu acte în regulă, în cursa electorală.
Și ca să nu mai prelungim suspansul în această privință, vă deconspirăm numele candidatului PNȚCD din comuna Crețeni. Este vorba despre inginerul Ovidiu Catrina, om nou în mediul politic, care își propune să aducă o schimbare reală în viața locuitorilor din localitatea sa.
L-am contactat pe inginerul Catrina pentru a ne oferi un punct de vedere legat de candidatura sa. Cu multă amabilitate, acesta ne-a oferit câteva declarații: „Vineri, 15 aprilie, mi-am înregistrat, la Judecătoria de la Drăgășani, după ce am primit avizul Biroului Electoral de Circumscripție Crețeni, dosarul meu de candidat la primăria din localitate și pentru Consiliul Local. Am primit numerele de înregistrare 1 și 2. Deci pot spune că sunt primul candidat din această zonă a județului care și-a înregistrat dosarul de candidat. Tot vineri, 15 aprilie, s-a completat și Biroul Electoral Local Crețeni cu membrii partidelor parlamentare, ocupându-se toate locurile. În această situație, PNȚCD-ul nu va avea membri în Birourile Electorale și Circumscripții locale, ci numai delegați la numărarea voturilor.”

Candidatul din Crețeni – manager energetic autorizat
la nivel național și autor de articole științifice

Din curiozitatea de a afla mai multe informații despre Ovidiu Catrina, am descoperit că inginerul care se luptă pentru funcția de primar în Crețeni a desfășurat o intensă activitate profesională de-a lungul timpului. Candidatul PNȚCD din această localitate este autorizat la nivel național ca manager energetic. De asemenea, am aflat că Ovidiu Catrina a publicat chiar și un articol științific în revista „Oxygen” (foto alăturat). Informațiile pe care inginerul din Crețeni le-a adus în mediul public fac referire la platforma ENGIE, un instrument de monitorizare a consumurilor de gaze naturale.
Iată ce scriu redactorii revistei în prezentarea materialului oferit spre publicare de inginerul Catrina: „Platforma ENGIE a fost apreciată de dl. Ovidiu Catrina, Manager Energetic la MW România. Acesta o utilizează încă din anul 2009 și este foarte mulțumit, având în vedere că l-a ajutat să obțină o reducere a consumului cu 15%.”