Cum vede un consilier județean dezvoltarea mediului rural vâlcean: „Transportul și iluminatul public trebuie să fie priorități”


Dacă foarte mulți edili sunt preocupați aproape exclusiv de asfal­ta­rea drumurilor și, cel mult, introducerea unor utilități (apreciem, sunt in­ves­tiții de mare necesitate), locuitorii din mediul rural suferă de pe urma lăsării la „coada de priorități” a altor investiții foarte utile. Pre­zen­tăm astăzi două dintre astfel de priorități, semnalate redacției noas­tre, de-a lungul timpului, de către locuitorii mai multor comune, dar, toto­dată, abordate de consilierul județean Remus Grigorescu (foto). Me­reu implicat în dezvoltarea vieții economice și sociale din județul nos­tru, conferențiarul universitar, una dintre cele mai puternice voci din CJ Vâl­cea, ne-a oferit câteva puncte de vedere pe marginea acestui su­biect de actualitate și interes pentru locuitorii mediului rural, și nu numai.
„Vâlcea suburbană, dar îndeosebi cea rurală, suferă foarte mult la două capitole pe care eu le consider esențiale pentru a putea spune că oferim condiții civilizate cetățenilor. Mă refer la modernizarea și prelungirea rețelelor de iluminat public, dar și la rețelele de transport public. Dacă în cele două municipii ale județului, situația este cât de cât bună, în orașele mici ale județului și, mai ales, în comune, lucrurile nu mai sunt deloc roz. Pentru a putea dezvolta fezabil mediul rural, este mare nevoie de investiții serioase în aceste domenii. Regândirea rețelelor de transport public reprezintă o provocare, însă acestea tre­buie să ajungă și în comunitățile relativ izolate ale județului. Transportul și iluminatul public trebuie să fie priorități pentru toate Unitățile Admi­nistrativ Teritoriale! (…) Știu, este nevoie de foarte multe fonduri pentru a realiza aceste obiective, însă banii se pot găsi dacă autoritățile locale își dau silința cu adevărat. Există proiectele europene, există Grupurile de Acțiune Locală și, nu în ultimul rând, mai există și fondurile de la Guvern sau cele de la Consiliul Județean”, ne-a transmis consilierul PSD, Remus Grigorescu.

Posting....