Cu sute de oameni prezenţi la eveniment, Craiova Maxima a inaugurat baza sportivă din Bărbăteşti tocmai de ziua lui Nicolae Negrilă!


• sâmbătă seara, trei generaţii de artişti ai Băniei i-au încântat pe muntenii de sub Pătrunsa, iar „Negoro” a atins borna 62

Negrilă (sărbătoritul serii), Tilihoi, Ungureanu, Donose, Beldeanu, Ţarălungă, Sava, Cristescu, Mitriţă, Vrăjitoarea, Mohora şi noua vedetă a Băniei fotbalistice, adică Andrei Ivan, au fost invitaţii de gală ai inaugurării bazei sportive din Bărbăteşti.
Sâmbătă seara, edilul Constantin Bănacu, împreună cu câteva sute de localnici, s-au bucurat de clipa în care prima echipă românească de anvergură europeană a intrat pe gazon. Lângă şeful administraţiei locale s-au afişat şi membrii de vază ai Consiliului Judeţean, în frunte cu preşedintele Costi Rădulescu şi „vicele” Adrian Buşu, fiu al satului. Nu au lipsit nici prietenii şi vecinii Dumitru Blejan (primar Scundu), Gheorghe Dumbravă (primar Stoenești), Sorin Romcescu (primar Slătioara), Dumitru Pearcu (primar Tomșani) şi Toma Peştereanu (primar Costești).
Reprezentaţia semifinaliştilor UEFA 83 a durat aproape o oră, dar impresia lăsată de noua bază sportivă şi, mai ales, de gazon vor mai persista o vreme în mintea alb-albaştrilor a căror concluzie aproape unanimă a fost că toate aceste investiţii obligă la performanţă sportivă imediată! Dacă veteranii Băniei au dus greul spectacolului din teren în faţa gloriilor locale de altădată, din afara gazonului, Andrei Ivan, visul cel mare al lui Gigi Becali, abia dacă a legat cinci minute fără autografe sau poze cu suporterii de toate vârstele ai Ştiinţei şi nu numai. Pentru istoria localităţii, ediţia 2016 a Memorialului „Inu Bănacu” a însemnat cea mai frumoasă seară a sportului din Bărbăteşti!