Cu o victorie în ultima etapă, HCM Râmnicu Vâlcea a încheiat sezonul pe locul patru


• aceasta este cea mai bună clasare a clubului râmnicean, fondat în vara anului 2013
Punct final în sezonul 2017/2018 al Ligii Florilor de handbal feminin. HC Municipal Râmnicu Vâlcea și-a luat rămas bun de la acest campionat cu o victorie, obținută în runda de final, chiar pe terenul ultimei clasate, Rapid Metrou București. La finalul confruntării din Capitală, formația râmniceană a obținut un succes meritat, 31-25 (19-13 la pauză), la capătul unei partide în care, indiferent care ar fi fost rezultatul, acesta nu putea modifica locul final pe care încheiau sezonul cele două formații care s-au întâlnit pe teren. Astfel, cum putem trage concluziile ediției competiționale, formația sprijinită financiar de Primăria Râmnicului a încheiat sezonul 2017/2018 în imediata vecinătate a podiumului, pe locul patru. «Zestrea» formației pregătită de Gheorghe Sbora (antrenor principal), Mia Rădoi (antrenor secund) și Ildiko Kerekeș-Barbu (antrenor cu portarii) s-a cifrat la 49 de puncte. Linia de clasament după cele 26 de meciuri disputate aduce în dreptul formației noastre 16 victorii, o remiză și nouă înfrângeri. Golaverajul a fost 665-601, însemnând, după cum se poate remarca, un plus de 64 de goluri.
De remarcat că sezonul recent încheiat a fost cel mai bun din istoria de cinci ani a clubului râmnicean. Locul patru obținut la finalul acestui sezon este onorabil, însă cea mai mare performanță a ediției competiționale 2017/2018 este reprezentată de calificarea în finala Cupei României (acolo unde HCM Râmnicu Vâlcea a cedat contra CSM București), această performanță aducă, în premieră pentru gruparea din Sala Sporturilor „Traian” dreptul de a participa în viitorul sezon al cupelor europene, Cupa EHF mai exact. A fost, așadar, un sezon destul de bun pentru gruparea râmniceană, datorat atât valorii sportivelor, cât și transferurilor de marcă efectuate cu sprijinul financiar al Primăriei Râmnicului.
Iar dacă tot suntem la cea de bilanț în Liga Florilor, putem spune că sezonul a fost câștigat, cum se anticipa, de către CSM București. În fața formației râmnicene, adică pe locurile doi și trei, s-au clasat grupările SCM Craiova și CS Măgura Cisnădie. În partea inferioară, CSM Slatina și CSU Danubius Galați vor participa la turnul de baraj pentru evitarea retrogradării, în timp ce AHCM Slobozia și Rapid Metrou București au retrogradat direct în liga secundă.