Cu o capacitate de 160 de tone pe oră, una dintre cele mai moderne stații de asfalt din Oltenia a fost inaugurată în Vâlcea


Joi, 12 noiembrie 2020, stația de asfalt a Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Vâlcea a fost pusă în funcțiune. Acesta reprezintă un moment important pentru economia județului nostru deoarece, prin capacitate pe care o are această stație de asfalt (una dintre cele mai moderne din întreaga Oltenie), județul nostru își va putea produce necesarul de asfalt pentru lucrările de infrastructură care se vor derula și, eventual, poate chiar vinde surplusul din acest produs și societăților care vor derula lucrări în județele învecinate.
Așa cum a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, punerea în funcțiune a stației de asfalt reprezintă o adevărată independență a RAJDP, singura de acest gen care mai există în țară!
„A devenit operațională una dintre cele mai moderne stații de asfalt din regiunea Olteniei, cu o capacitate de producție de 160 tone/oră. Punerea în funcțiune a stației de asfalt înseamnă o independență a RAJDP Vâlcea din punct de vedere a producerii și livrării de mixtură asfaltică. În afară de necesarul pentru întreținerea drumurilor județene prevăzute în Programul CJ Vâlcea, putem asigura diverse cantități pentru alți beneficiari din județul Vâlcea, dar și din județele vecine. Fără sumele alocate de Consiliul Județean care, anul acesta, depășesc 27 de milioane lei, RAJDP Vâlcea nu ar fi putut achiziționa această stație de asfalt. Vom continua să dezvoltăm Regia, am alocat deja fonduri pentru achiziționarea a două utilaje necesare stației. Pentru anul viitor vom repartiza, către RAJDP Vâlcea, întreaga sumă pentru întreținerea drumurilor județene”, a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al CJ Vâlcea