Cu cărțile pe față: „Consilierii PER vor vota cu reprezentantul PSD-ului”


• susține Mircia Gutău cu privire la votul care va avea loc sâmbătă dimineața, pentru desemnarea viitorului președinte al CJ Vâlcea
Alesul râmnicenilor la alegerile locale din data de 5 iunie a exprimat în mod public intențiile de vot pe care consilierii Partidului Ecologist Român le vor manifesta în dimineața zilei de sâmbătă. Atunci, la sediul Consiliului Județean Vâlcea este programată prima ședință a „Parlamentului Vâlcii” în noua sa structură, ședință în care consilierii aleși de vâlceni în data de 5 iunie vor alege viitorul președinte. Mircia Gutău (foto, dreapta) nu s-a ferit să aducă în discuție înțelegerea verbală pe care a avut-o cu liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, pentru a-i acorda sprijin în tentativa de a fi ales președintele Consiliului Județean Vâlcea. În contextul actual, în care PNL cu greu ar putea forma o majoritate (și nici nu se știe cât de reală mai este intenția lui Buican de a prelua funcția de președinte), Gutău a anunțat cu subiect și predicat că voturile celor trei consilieri pe care PER îi are în CJ Vâlcea se vor îndrepta spre candidatul propus de PSD.

Gutău nici nu vrea să audă de varianta ca ALDE să dea viitorul președinte:
„Nu este firesc așa ceva!”

„Legat de alianțe, vreau să elimin orice suspiciune că există șantaj ca eu să votez cu nu știu ce parte a clasei politice. Mircia Gutău nu poate fi șantajat și niciodată, nici în momentele mele cele mai grele din viață nu am stat în genunchi în fața cuiva și nu am fost șantajat. Eu fac tot ceea ce promit pentru că mă țin de promisiuni. Am avut o înțelegere verbală, nu scrisă, cu domnul Buican de la PNL că îl voi sprijini pentru președinția Consiliului Județean Vâlcea. Am mai făcut o declarație publică că Mircia Gutău respectă votul vâlcenilor și nu este firesc ca un partid cu trei consilieri județeni, cum este ALDE sau PER, să emită pretenția de a avea președinte la Consiliul Județean. Nu poți să votezi un partid care are trei consilieri pentru președinte. Nu vrem să ne întoarcem la epoca trecută când un partid cu doi consilieri a fost plimbat ca un spârnel prin Consiliu Județean. De aceea, la ședința CJ de sâmbătă vom vota reprezentantul PSD-ului!”, a declarat Mircia Gutău în cadrul unei conferințe de presă.

Regula se păstrează și la CL Râmnicu Vâlcea: PER votează cu PSD

În completare, alesul PER a făcut câteva declarații și referitoare la modul în care consilierii săi vor vota în CL Râmnicu Vâlcea. „Pentru a elimina orice suspiciune. Sunt vertical și vin și vă prezint acest punct de vedere. Și în CL vom face alianță cu PSD. Nu am pus condiții, doar respectăm votul vâlcenilor. Nu vreau să fim acuzați că participăm la blocarea activităților din CL”, a concluzionat Gutău.