CSKA și Gyor, câștigătoarele etapei în grupa SCM


Jucătoarele de la Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea nu au mai susținut, duminică, meciul din etapa a patra a Grupei B a Ligii Campionilor contra croatelor de la Podravka. Programată în Sala Sporturilor „Traian”, partida implica un risc destul de ridicat din punct de vedere epidemiologic prin prisma creșterii alarmante a numărului de cazuri confirmate, recent, în județul nostru. Recomandarea DSP Vâlcea a fost ca această partidă să nu se dispute, conducerea clubului râmnicean anunțând Federația Europeană (cu documente care dovedesc situația sanitară) că dorește să amâne jocul – propunere acceptată de forul de la Viena. Astfel, SCM Râmnicu Vâlcea și Podravka au stat în etapa a patra, partida urmând să fie reprogramată.
În week-end, în Grupa B, s-au disputat celelalte trei partide din etapa a patra. Cel mai surprinzător meci a avut loc în Germania, pe terenul Borussiei Dortmund. Echipa gazdă a rezistat foarte bine în fața redutabilei CSKA Moscova din Rusia. Abia în ultimul minut gruparea moscovită a reușită să restabilească egalitatea și să câștige (scor 29-28 pentru CSKA). O altă echipă care a luat maximul de puncte este ETO Gyor. Campioana Ungariei s-a impus, pe teren propriu, în fața vicecampioanei Danemarcei (Odense), scor 32-25. În cealaltă partidă disputată în week-end, Buducnost Podgorica (Muntenegru) a câștigat primul punct din această ediție după remiza de pe teren propriu cu Brest Handball (Franța), scor 22-22.
După primele patru etape, situația în jumătatea superioară a clasamentului Grupei B se prezintă astfel: CSKA Moscova – 7p, ETO Gyor – 6p, Brest Handball – 6p, Odense – 6p.