Costea a îndoit Metalul


• CSM a ieșit din zona retrogradării după ce s-a impus cu 5-2 în fața grupării reșițene
• fostul stelist Florin Costea a punctat de patru ori pentru echipa din Parcul Zăvoi

Sâmbătă, în cadrul etapei a IX-a din liga secundă de fotbal, CS Municipal Râmnicu Vâlcea a primit vizita formației Metalul Reșița. Echipa noastră, pregătită de antrenorul Jerry Gane, avea mare nevoie de victorie pentru a ieși din zona în care se afla, una destul de incomodă a clasamentului, aproape de retrogradarea în Liga a III-a. Râmnicenii doreau să profite de moralul excelent pe care îl aveau după ce, în intermediara de miercuri, se impuseseră în fief-ul uneia dintre cele mai puternice formații din eșalonul secund al fotbalului românesc, Dacia Brăila. În plus, adversarul pe care îl întâlneau sâmbătă nu era deloc unul de speriat, Metalul Reșița având  în clasament o situație asemănătoare celei cu care se confrunta echipa râmniceană.

Primă repriză neașteptat de echilibrată

Pe o vreme numai bună pentru fotbal și în fața unui public dornic de a savura cea de-a doua victorie a echipei noastre pe teren propriu (prima venind în urmă cu etape bune, în fața codașei ACS Berceni), fotbaliștii pregătiți de Jerry Gane au început destul de bine lupta. Alintați „viperele albastre” de către suporteri, municipalii „au mușcat” pentru prima dată din adversari în minutul 10. Atunci, Florin Costea a recepționat un balon într-o poziție foarte bună la limita careului mare advers și, cu un șut destul de puternic, a trimis balonul în poarta reșițenilor. Oaspeții din Valea Domanului nu s-a lăsat mai prejos și, peste nici 10 minute, au izbutit să restabilească egalitatea. Oancea a primit un balon în interiorul supra­feței de pedeapsă râmniceană, el găsind apoi calea cea bună spre plasa porții tânărului Cabuz.
Prima repriză a continuat apoi într-un ritm destul de alert, spre deliciul celor aproape 1.000 de spectatori veniți să urmărească „viperele albastre” la lucru. Experimentații atacanți Florin Costea și Mihai Dina și-au arătat ușor clasa superioară în fața adversarilor din Banat. Cei doi au conlucrat excelent în mai multe rânduri și au reprezentat un pericol constant pentru buturile adverse. Chiar dacă Vâlcea nu a mai înscris pe parcursul primei reprize, oficialii echipei noastre și suporterii au fost mulțumiți de pofta de joc pe care au arătat-o cei unsprezece sportivi din teren.

Sacul cu goluri s-a spart după pauză

Timpul petrecut la vestiare de cele două echipe s-a dovedit un sfetnic mult mai bun pentru vâlceni. Impulsionați de sfaturile lui Jerry Gane la cabine, municipalii au arătat că pot să joace exact așa cum le-au cerut suporterii în toate meciurile de pe teren propriu din acest sezon: în ofensivă! După câteva minute bune de tatonare din actul secund, în care jucătorii celor două formații au așteptat mai mult greșeala adversarului, echilibrul de pe tabelă s-a rupt din nou. Era minutul 68 când talentatul mijlocaș Octavian Vasile a filtrat excelent un balon către același Florin Costea. Experimentatul atacant a primit balon în apropierea punctului cu var din careul advers și, cu un șut sec, l+a executat din nou pe goalkeeper-ul oaspeților. Nici nu s-au trezit bine reșițenii din șocul primirii golului, că Vâlcea a înscris din nou. De această dată, poate cei mai experimentați oameni din „garnitura” lui Jerry Gane au fost în prim-plan. Florin Costea a pătruns în viteză pe flancul stâng al defensivei oaspeților, i-a pasat decisiv lui Mihai Dina în centrul careului, iar puternicul atacant a avut de îndeplinit o formalitatea relativ simplă, aceea de a introduce balonul în ațele porții reșițenilor.
După marcarea celui de-al treilea gol, vâlcenii și-au relaxat puțin motoarele și au început, din nou, să aștepte greșelile adversarilor. Reșița a preluat parțial controlul ostilităților la mijlocul terenului, însă tot Vâlcea s-a dovedit mai periculoasă în fața porții. Dina a avut ocazia de a face dubla, asemenea lui Costea, însă balonul expediat de el a trecut de puțin pe lângă poarta oaspeților. Ulterior acestei faze, Jerry Gane l-a înlocuit pe Dina cu Cristea.
Pe fondul acestui mod de joc mai relaxat al echipei noastre, Re­șița a încercat imposibilul: reve­nirea în cărțile partidei și încercarea de a pleca neînvinsă din Zăvoi. Era minutul 77 când Skraparas a dat emoții spectatorilor din tribunele „Mu­nicipalului” râmnicean. Atacan­tul reșițenilor, intrat în repriza se­cundă, s-a trezit aproape singur cu un balon în interiorul careului mare râmnicean și a șutat foarte puternic. Mingea s-a dus în plasă fără spe­ranțe pentru Cabuz, golul secund al jucătorilor din Valea Domanului re­lansând, măcar teoretic, întâlnirea.

Costea, one-man show în minutele de final

Numai că partida ce părea să se complice într-un mod neașteptat pentru vâlceni a fost rezolvată prin alte două sclipiri ale lui Florin Costea. Era minutul 86 când experimentatul atacant a recuperat un balon la patruzeci de metri de buturile adverse, a scăpat singur cu portarul oaspeților și a înscris fără probleme. Ultima reușită a lui Florin Costea, prin care s-a și stabilit scorul final de 5-2 în favoarea echipei noastre a fost una de generic, un fel de perlă a coroanei pentru meciul de sâmbătă. Cu numai un minut înaintea expirării timpului regulamentar de joc, Costea a ajuns în preajma careului mare advers de unde a catapultat balonul direct spre vinclul porții reșițenilor izbutind un gol pentru care a primit aplauze la scenă deschisă.

Avans important în clasament

În urma succesului obținut sâmbătă, echipa noastră a ieșit din zona retrogradării, instalându-se pe locul 11 (din 20 de combatante). Cu 12 puncte strânse după 9 etape, CS Municipal s-a îndepărtat la trei „lungimi” de zona fierbinte a retrogradării și poate privi mai liniștită următoarele meciuri. Mai ales dacă îl va avea în continuare pe Florin Costea sănătos și în aceeași formă maximă! Etapa viitoare, într-un meci programat sâmbătă, 1 octombrie, echipa noastră va avea de efectuat cea mai scurtă deplasare din acest sezon. Atunci, municipalii vor evolua pe terenul argeșenilor de la CS Mioveni, partida anunțându-se una dintre cele mai interesante din cadrul rundei cu numărul zece.

Posting....