Copiii de la trei unități de învățământ, în vizită la Prefectură


Miercuri, 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Instituția Prefectului – Județul Vâlcea a organizat acțiunea „Ziua Porților Deschise pentru copii”. Prefectul Radu Renga și-a dorit astfel să aducă în atenția celor mici activitatea Instituției Prefectului, una dintre cele mai vechi forme de administrație publică din România. Printre cei care s-au arătat interesați de petrecerea zilei de 1 iunie într-un mod inedit s-au numărat copiii de la Școala Gimnazială „Take Ionescu” din municipiul Râmnicu Vâlcea, de la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” și de la Grădinița „Cozia”.
Copiii au avut posibilitatea să îi adreseze reprezentantului Guvernului în teritoriu întrebări legate de activitatea Instituției Prefectului și de rolul prefectului în județ. De asemenea, ei au vizitat, însoțiți fiind de prefectul Radu Renga, Palatul Adminis­trativ. În cadrul vizitei, elevii cla­sei a IV-a de la Școala Gimna­zială „Take Ionescu” din Rm. Vâlcea și-au exprimat dorința de a-i prezenta prefectului Radu Renga poeziile create special pentru această acțiune. Acestea urmează să fie expuse în cel mai scurt timp la parterul Instituției Prefectului – Județul Vâlcea.
„Sunt creații ale copiilor pe care le vom prezenta tuturor celor care vor avea acces în instituție, încurajând astfel exprimarea liberă a gândurilor celor care reprezintă viitorul nostru. Urez tuturor copiilor La mulți ani! și le doresc o copilărie cât mai frumos trăită”, a transmis prefectul Radu Renga.