Copacii căzuți în albiile râurilor, pasați de la unii la alții


Problematica arborilor căzuți în albiile apelor a fost tema de dezbatere la sediul Instituției Prefectului Vâlcea și, din păcate, reprezentații instituțiilor și-au pasat problema de la unii la alții.
Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA Vâlcea) consideră că arborii căzuți în albiile apelor, cu grosimea mai mare de 10 cm, trebuie ridicați de către proprietarii terenurilor în condițiile în care s-au atribuit terenuri inclsuiv în albia râurilor. Conform declarației reprezentaților Apele Române, copacii trebuie marcați înainte de a fi tăiați, apoi odată cazuți în albii, pentru transport, cetățenii au nevoie de avizul ocolului silvic din zonă. De aici au apărut și problemele: cetățenii când aud de toți acești pași se ceartă, se reclamă, mai ales că nu au avizele necesare și nici pomii marcați.
Pe de altă parte, părerea conducerii ITRSV Vâlcea a fost aceea că și arborii trebuie gestionați de către Apele Române, dacă tot zac în albiile râurilor pe care aceștia le gestionează. Interesant este faptul că, prin aceste pase, se dovedește doar că nimeni nu-și asumă o responsabilitate sau poate chiar nu știe dacă o are, ceea ce e mai grav!?