Controale peste controale la unitățile de alimentație publică!


• prefectul a pus gând rău patronilor certați cu legea

Prin intermediului unui comunicat de presă, cancelaria prefectului anunță că unitățile de alimentație publică din județul nostru sunt luate la puricat. Cele două comisii mixte, constituite prin Ordin de Prefect, continuă seria controalelor începute în data de 13.06.2016 la unitățile de alimentație publică, dar și la unitățile care produc și comercializează produse de panificație și patiserie-cofetărie, de pe raza județului Vâlcea.
Echipele de control verifică respectarea condițiilor igienico-sanitare, a normelor de igienă sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor și de protecția a consumatorului.
„Astfel, în perioada 22-23 iunie 2016, au fost verificate două laboratoare de patiserie din Râmnicu Vâlcea și o unitate de fabricare pâine și alte produse de panificație din orașul Călimănești. În urma controlului, o singură societate a fost sancționată cu avertisment. De asemenea, în privința controalelor realizate în unitățile de alimentație publică, desfășurate aât pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, cât și pe raza orașului Călimănești, acestea s-au finalizat cu verificarea a șapte societăți și cu aplicarea a șase amenzi în valoare totală de 5.600 lei, dar și a unui avertisment. În cazul a două unități de tip restaurant-motel- piscine din Călimănești din cele patru verificate, s-au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum de 1.600 lei și un avertisment, iar pentru celelate două unități de tip restaurant-motel, tot de pe raza orașului Călimănești, amenda aplicată a fost în valoare de 2800 lei. Neregulile constatate de către membrii comisiilor mixte vizează, în cea mai mare parte, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare și neafișarea la loc vizibil a măsurilor de igienă și a modului de utilizare ce trebuie respectate de cei care folosesc bazine de înot, ștranduri și piscine de către cei care exploatează aceste obiective. Comisiile constituite prin Ordin de Prefect sunt alcătuite din membrii ai Corpului de Control al Prefectului Județului Vâlcea, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea, precum și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Vâlcea”, se arată în comunicatul de presă la care facem referire, acesta conținând în finalul său și o mențiune care bagă spaima în patronii vâlceni: acțiunile de verificare vor continua!