Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 aprilie 2021

Continuă proiectul „Let’s Culture Together”


• tema dezbătută: Hamlet
Recent, la sediul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, s-a desfășurat un nou atelier de creație. Tinerii prezenți la întâlnire au dezbătut o temă foarte interesantă, legată de Hamlet. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Let’s Culture Together”, susținut prin programul Tandem Europe.

Ce au făcut tinerii?

La Biblioteca Județeană din Râmnicu Vâlcea au fost prezenți elevii claselor a IX-a și a XII-a de la Liceul „Gheorghe Surdu” din orașul Brezoi. Aceștia au alcătuit trei echipe. Prima dintre ele a exersat tehnica sculpturii în carte pentru a reprezenta simbo­lurile din piesa Hamlet. Cea de-a doua echipă a început construi­rea din carton a unei replici a Teatrului Globe din Londra, iar cea de-a treia a realizat craniul lui Yorick din citate și selecțiuni ale textul piesei Hamlet de William Shakespeare.
Toate creațiile s-au alăturat celor deja realizate în cadrul proiectului și vor fi expuse în holul bibliotecii într-o mică prezentare dedicată lui William Shakespeare. Așa cum ați aflat din numere anterioare ale cotidianului nostru, bibliotecarii vâlceni au desfășurat întreaga lună aprilie sub simbolul figurii lui William Shakespeare. Pe 23 aprilie, s-au împlinit exact 400 de ani de la dispariția cunoscutului dramaturg britanic.

Alte articole de la Cultura