CONCURSUL DE PICTURĂ „RÂMNICUL MEU” sau orașul văzut prin ochii copiilor


Clubul Rotary Râmnicu Vâlcea și Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România organizează, în parteneriat cu Asociația Rotary Club Râmnicu Vâlcea-Cozia, cu Asociația Rotarienilor (Clubul Rotary Râmnic), Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și cu Liceul de Artă „Victor Giuleanu” concursul de pictură „Râmnicul meu”. Acesta este destinat elevilor din clasele I-XII ai școlilor vâlcene sau din localitățile limitrofe.
Concursul, aflat la ce-a de-a doua ediție, își propune descoperirea și promovarea unor tineri talentați, precum și încurajarea lor pentru a deveni următoarea generație de artiști profesioniști si de iubitori de artă. Prin intermediul acestei competiții se dorește atât promovarea creativității în rândul tinerilor, cât și a unei mai bune cunoașteri de către publicul larg a valorilor locale, a monumentelor, a tradițiilor, a performanțelor artistice, a tot ceea ce face din Râmnicu Vâlcea un centru cultural și artistic al Olteniei.
După derularea primei selecții a lucrărilor înscrise, vineri, 20 mai 2022 la ora 17.00, în Galeria Cozia Pasaj 2, se va desfășura vernisajul expoziției acestei competiții dedicate Zilelor Râmnicului. Ulterior, se va desfășura o nouă jurizare în vederea atribuirii a câte trei premii pentru fiecare categorie de participanți.
Premiile acordate vor fi decernate în cadrul unei ceremonii festive ce va avea loc în data de 1 iunie 2022, ora 17.00, la Arenele Traian, în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Copilului de către Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.
Organizatorii acțiunii la care facem referire sunt: Clubul Rotary Râmnicu Vâlcea și Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.
• Gabriela POPESCU