Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 octombrie 2020

Concluzie amară pentru Vâlcea: „Strategia de Dezvoltare a judeţului pentru perioada 2015 – 2022 nu propune soluții, ci scoate în evidență problemele…”


• reprezentanții firmei care s-a ocupat de întocmirea documentului au parat în cascadă criticile aduse Strategiei
• cu toată subțirimea sa și graba în care a fost încropit, textul intră la votul CJ în ședința din 31 iulie

După cum vă informam și în ediția noastră precedentă, dezbate­rea publică privind Strategia de Dezvoltare a județului Vâlcea 2015-2022 a intrat în linie dreaptă. Ieri, în sala de ședințe a Consiliului Jude­țean textul a intrat sub tirul concret al mai multor direcți interesați de acest document. Nu la fel de concreți au fost și reprezentanții firmei care au pus pe hârtie un act în care se vor­bește la modul cât mai general și fu­gitiv despre Vâlcea următorilor șapte ani.
Un exemplu despre modul cum a decurs munca la această Strategie vine din includerea Spitalului Bălcești în planurile următorului cincinal și jumătate, asta în condițiile în care respectiva unitate e închisă de ani buni! În ciuda detaliilor stânjenitoare pentru vâlcenii care au plătit această maculatură, respectivul dosar va fi adus în fața consilierilor județeni în ultima zi de iulie pentru a fi aprobat. Cum și dacă va putea fi vreodată aplicată această strategie, rămâne cel puțin o temă discutabilă pentru că autorii s-au refugiat în spatele unei propoziții simple: „Strategia de Dezvoltare Economico – Socială a judeţului pentru perioada 2015 – 2022 nu propune soluții, ci scoate în evidență problemele…”. La propunerea primarului din Horezu, Ilie Fârtat, un colectiv din cadrul Consiliului Județean urmează să monitorizeze aplicarea textului și se va întruni semestrial în acest sens.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Headlines