Comunicat de presă: Câștigătorul bursei SAB „Propulsăm viitorul!”


Fundația „Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României” și Salonul Auto București & Accesorii au desemnat câștigătorul concursului de idei inovative pentru industria auto „Propulsăm viitorul”.
Bursa în valoare de 10.000 lei a fost câștigată de Valentin Căpătan, un tânăr inginer din Brașov, care s-a înscris în concurs cu proiectul „Stand Experimental – Sistem de frânare fără fricțiune cu ajutorul magneților de neodim”. Acest sistem reprezintă cea mai bună variantă de frânare pentru autovehiculele viitorului, magneții neodim fiind de 10 ori mai puternici decât cei tradiționali din ferită.
Câștigătorul bursei SAB a fost ales dintre cei 39 de participanți care și-au înscris invențiile și inovațiile în competiție, de o comisie formată din experți în domeniul auto şi reprezentanţi ai organizatorilor.
Ediția a XIV-a a Salonului Auto București & Accesorii se desfășoară până pe 30 octombrie, la Romaero Băneasa. Pe o suprafață de peste 25.000 m.p., vizitatorii vor putea admira premierele și noutățile din domeniul auto, precum și tehnologiile de ultimă generație. Salonul Auto București & Accesorii 2016 este un eveniment susținut de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) și Asociația Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM).
Fundația „Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României” se preocupă constant de susținerea și promovarea inventicii și cercetării românești, răsplătind de fiecare dată excelența!
Biroul de presă al Fundației „Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României”
presa@fundatiadanvoiculescu.ro