CJ Vâlcea pregătește lucrările pentru artera care aduce viața în Țara Loviștei


Așa cum v-am informat și în edițiile anterioare ale cotidianului nostru, Drumul Național 7D a fost declasat de către Guvernul României, iar acum se află în administrarea Consiliului Județean Vâlcea, numindu-se DJ 703H. Calea rutieră din Țara Loviștei a fost declasată tocmai pentru că are nevoie urgentă de investiții, iar Guvernul României nu dorea / nu putea să le realizeze pentru că are alte priorități. Acum, aflându-se în administrarea Consiliului Județean Vâlcea, președintele Constantin Rădulescu (alături de echipa sa) și-a luat angajamentul că drumul va fi reabilitat.

Un district al RAJDP Vâlcea se va afla într-o clădire din Perișani

Lucrurile au început deja să se miște în sensul dorit de către locuitorii din Țara Loviștei, de către primarii din comunele pe care le traversează actualul DJ 703H (Câineni, Perișani, Boișoara, Titești). Luni, 6 septembrie 2021, s-a desfășurat prima ședință tehnică după preluarea de către Consiliul Județean a Drumului Loviștei.
„Preluarea acestui drum este o provocare imensă și, din acest motiv, mi-am dorit o întâlnire cu toți factorii implicați, o ședință la care au participat și reprezentanții administrațiilor locale din Perișani, Titești, Boișoara și Câineni. Este un drum lung și greu, a cărui reabilitare implică lucrări de o complexitate ridicată. Din totalul de 31,360 km, cca 15 km sunt numai pe teritoriul comunei Perișani, drumul prezintă mai multe zone calamitate, dar și poduri care necesită intervenții. Am stabilit și primele măsuri. Vom avea un district al RAJDP Vâlcea într-o clădire pe care am identificat-o cu ajutorul primăriei Perișani. Vom expertiza podul peste râul Olt, de la Câineni, un pod foarte vechi, construit tocmai pe la anul 1800. De asemenea, vom întocmi un proiect pentru refacerea zonelor calamitate”, a transmis, din Țara Loviștei, președintele Constantin Rădulescu.

Drumul va fi modernizat cu fonduri europene

Investițiile pentru modernizarea drumului se ridică la o valoare destul de greu de suportat de către Consiliului Județean Vâlcea, probabil la mai mult de zece milioane de euro. Tocmai de aceea, instituția condusă de Constantin Rădulescu dorește ca mare parte din fondurile ce vor fi necesare pentru reabilitarea drumului să provină din fonduri europene.
„Ne dorim accesarea de fonduri europene pentru modernizarea acestui drum. Sunt convins că vom reuși să-l reabilităm, pentru că ne dorim să salvăm această zonă frumoasă din Țara Loviștei”, a mai punctat președintele Consiliului Județean Vâlcea
Sursă foto: Facebook CJ Vâlcea